Kubo si lauta magica la cinema

In cinematografele din Bucuresti si din tara ruleaza, din 14 octombrie, un film de animatie cum vedem mai rar la cinema – Kubo si lauta magica.

In primul rand, este o animatie realizata in stop-motion de studiourile Laika, aceleasi care au creat si Coraline, ParaNorman si Boxtrolls.

In al doilea rand, actiunea filmului are loc intr-o Japonie fantastica, mitologica, iar asta inseamna nu doar o poveste captivanta, ci si o scenografie exotica si peisaje ce par pictate.

Intr-un asemenea decor il intalnim pe Kubo (Art Parkinson), un adolescent inteligent, sensibil si inzestrat cu multe daruri, unele din ele magice.

Kubo este orfan de tata si traieste intr-o pestera, pe varful muntelui, impreuna cu mama sa bolnava. Kubo isi petrece zilele in oraselul din apropiere, spunandu-le oamenilor povesti despre un mare samurai (tatal sau), in timp ce canta la lauta.

Povestea il trimite intr-o aventura extraordinara impreuna cu Maimuta si cu Scarabeu, pentru a deslusi misterul tatalui sau. Pentru asta, Kubo are de infruntat spirite, zei si monstri, si o va face dand dovada de ambitie, curaj si bunatate.

kubo-maimuta-scarabey

Dincolo de povestea care imbina frumos momentele optimiste cu cele grave, triste, Kubo si lauta magica este un film emotionant despre relatia cu parintii si despre principii morale.

In plus, daca vrei sa vezi varianta in limba engleza a filmului ii vei auzi pe Charlize Theron (Maimuta), Ralph Fiennes (Regele Moon), Matthew McConaughey (Scarabeu) si Rooney Mara (Surorile Gemene).

Filmul ruleaza in cinematografe in 3D cu subtitrare si dublat in limba romana.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s