LEGO aniverseaza 40 de ani de la crearea primelor minifigurine

Lumea LEGO® este o sursa inepuizabila de bucurie. Timp de 60 de ani, Grupul LEGO a construit pe aceeasi fundatie – caramida, in jurul careia graviteaza lumea dinamica a distractiei si a inovatiei, impreuna cu minifigurinele LEGO®, in ultimele patru decenii.

Anul acesta, Grupul LEGO aniverseaza 40 de ani de la crearea primelor minifigurine, care au reusit sa infrumuseteze copilaria a milioane de oameni, contribuind la dezvoltarea creativitatii si imaginatiei a zeci de generatii.

Care e istoria minifigurinelor LEGO? 

Povestea minifigurinelor incepe in anul 1974, atunci cand Grupul LEGO a creat o figurina sub forma unui constructor, realizata in cea mai mare parte din caramizi LEGO® patrate, avand brate mobile si picioare fixe. Un an mai tarziu au fost create figurine noi cu trunchi solid, brate si picioare fixe si fara niciun fel de trasaturi. In 1978, minifigurinele LEGO® ajung la designul pe care cu totii il recunoastem astazi – o figurina cu membre mobile si expresii faciale simple. In cei 40 de ani de existenta au fost realizate peste 650 de expresii faciale unice.

La inceput au fost create doar 20 de personaje, printre care se regaseau un politist, un pompier, un cavaler, un astronaut sau un doctor. Pana in prezent, peste 8000 de tipuri de minifigurine au fost realizate, cu o tematica extrem de diversificata, oferind copiilor sansa de a-si explora creativitatea, interpretand o multime de roluri si personalitati.

Minifigurinele LEGO® au devenit celebre de-a lungul timpului, fiind personajele principale in unele dintre cele mai cunoscute filme hollywoodiene: THE LEGO® MOVIE™, THE LEGO® BATMAN MOVIE™ si THE LEGO® NINJAGO MOVIE™. Mai mult decat atat, ele au depasit chiar si granitele terestre, in 2011, atunci cand 3 minifigurine s-au aflat la bordul navei spatiale Juno, intr-o misiune NASA. 

Minifigurinele LEGO® ofera posibilitati nelimitate de interpretare a unui rol, fiind concepute astfel incat sa le dea copiilor ocazia de a fi inventivi, de a experimenta diferite emotii si de a spune propriile lor povesti. Toate acestea contribuie la fericirea copiilor, dar, in mod esential, ii ajuta sa isi dezvolte abilitati definitorii pentru viata, cum ar fi inteligenta emotionala, creativitatea si aptitudinile de comunicare.

Joaca si distractia pentru cei mici nu s-au schimbat niciodata mai rapid. De aceea, Grupul LEGO s-a concentrat spre a aduce inovatia si spre a investiga ce este esential pentru copiii din ziua de azi, pastrand intotdeauna caramizile LEGO® in centrul atentiei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s