Jolly Phonics: Invata engleza altfel!

Chris Jolly este promotorul unei noi metode de predare a limbii engleze, care a schimbat felul in care copiii studiaza in scoli aceasta materie. Programul Jolly Phonics a fost adoptat la nivel national in Anglia si in alte peste 60 de tari de pe glob.

Spre deosebire de metoda clasica, in care cursantii memoreaza si repeta cuvintele necunoscute, Jolly Phonics foloseste fonetica sintetica pentru a-i deprinde pe elevi cu cele 42 de sunete ale limbii engleze. In loc sa invete alfabetul, ei invata sunetele literelor, intr-o maniera jucausa si distractiva.

Programa este multi-senzoriala – cuprinde cantecele si activitati practice, care le capteaza copiilor atentia si interesul. Astfel, elevii obtin rezultate mult mai bune si procesul de insusire al limbii este foarte amuzant.

Intre 2013 si 2014, Chris Jolly a initiat cu ajutorului trainerului Silvana Serbanescu un program pilot de invatare dupa metoda Jolly Phonics in scolile din Buzau si Ialomita. In anul urmator, s-au alaturat scoli din Iasi si Cluj. Scopul acestei initiative a fost acela de a demonstra si evalua eficienta metodei Jolly Phonics. Rezultatele excelente l-au motivat pe Chris Jolly sa incerce sa convinga autoritatile romane sa adopte metoda sa de predare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s