Jocurile Copilariei: De-a v-ati ascunselea cu Oana Sirbu

Unul dintre clasicele jocuri ale copilariei, De-a v-ati ascunselea, se va numara mereu printre preferatele noastre. Oana Sirbu este de aceeasi parere si ne spune ce este important pentru o copilarie fericita.

Suspans, actiune, urmariri. Suna ca un film, dar este, de fapt, jocul atator generatii de copii: De-a v-ati ascunselea! Poate fi jucat oricand, oriunde si la orice varsta. Cantareata Oana Sirbu ne spune ca si acum il mai joaca, impreuna cu baietelul ei. Iar regulile sunt foarte simple!

Numar de jucatori

De la 3 in sus (desi, se poate juca si in doi, dar se termina prea repede).

Ai nevoie de:

Locuri in care sa te ascunzi. Frumusetea jocului este ca astfel de cotloane se gasesc si in parc si acasa.

Cum se joaca

Se face o numaratoare, pentru a alege cine se pune (adica, cine sta cu fata la un perete sau la un copac si incepe sa numere pana la 100).

In timp ce jucatorul ales numara, toti ceilalti se ascund. Ideal ar fi sa va faceti propriile reguli, cand vine vorba de ascunzisuri, astfel incat sa nu ii fie prea greu nici cautatorului.

Cand termina de numarat cautatorul, incepe „vanatoarea”. Primul gasit este cel care se va pune data viitoare. Insa poate fi salvat. Cum? Pai, ultimul „scapa turma”!

In videoclipul de mai jos, Oana Sirbu ne spune si mai multe idei de jocuri simple, dar care le testeaza copiilor imaginatia, ii pun in miscare si ii scot la aer liber.

Afla din acest link cui ii mai place Pitita.

Vezi si alte versiuni ale jocului aici si aici.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s