jocuri in casa

Cum ne putem juca in casa, cu putina imaginatie si multe rasete

Cand nu putem iesi afara, la joaca, e timpul sa ne gandim la cateva jocuri de facut in casa. Iata cateva idei!

3 jocuri simple in casa

Iata cum ne putem juca in casa, cu putina imaginatie si multe rasete:

Jocul de rol

Umple o cutie cu o multime de haine si accesorii. (Pot fi lucruri pe care nu le mai porti, jucarii, masti, obiecte de prin casa etc. Lasa-ti imaginatia sa te conduca.) Propune-i copilului tau sa se gandeasca pe cine ar vrea sa joace (o persoana reala sau un personaj fictiv) si sa isi aleaga din cutie cu ce vrea sa se imbrace, pentru a semana cat mai bine cu rolul sau. Apoi, mai ramane doar sa si joace rolul ales.

De aici, puteti sa continuati jocul, intr-o multime de alte moduri: te poti imbraca si tu si puteti juca o mica sceneta, puteti sa puneti in scena o parada a modei, puteti sa imbracati si alte jucarii cu obiectele din cutie.

Mini-Muzeul

Ofera-i copilului tau un spatiu in casa, unde isi poate face propria expozitie. Lasa-l pe el sa aleaga tema, exponatele si descrierile lor. Poate fi o expozitie cu desenele sale sau o istorie a jucariilor lui sau poate isi va construi exponate noi. Cand va termina de aranjat „muzeul”, organizati si un vernisaj al expozitiei.

Documentarul

Propune-i copilului tau sa isi faca propriul documentar, pornind de la ce il inspira prin casa – sa isi imagineze un subiect si un scenariu, iar apoi chiar sa filmeze. (Poate folosi un telefon mobil sau o tableta pentru aceasta activitate.) La final, ajuta-l sa isi editeze documentarul, folosind o aplicatie. (Sunt o multime de aplicatii gratuite, care iti permit sa editezi sunetul si imaginea filmelor facute.)

O alta idee legata de camera de la telefonul mobil ar fi sa iti provoci copilul sa faca fotografii in functie de anumite teme. Ii poti face o lista cu ce sa fotografieze, astfel: „Pozeaza ceva albastru” sau „Surprinde ce se vede de pe geamul tau” sau „Fotografiaza un colt din casa care iti place”. De aici, isi va folosi cel mic imaginatia.

Pentru si mai multe activitati de facut in casa, iti propunem urmatoarele articole:

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s