Jocul independent al copilului

„Cum incurajezi jocul independent al copilului, adica acele momente in care se joaca singur si nu trebuie sa stai neaparat langa el?

Dincolo de faptul ca iti ofera tie cateva minute libere, cat sa pregatesti masa, nu mai mult, jocul independent il ajuta pe copil sa-si dezvolte creativitatea si limbajul, sa capete incredere in el si sa-si descopere independenta.

Eu imi imaginam, in naivitatea mea, ca odata ce copilul incepe sa mearga de-a busilea si invata sa manevreze tot mai bine obiectele, il poti lasa linistit sa se joace pe covor, inconjurat de jucarii. Am descoperit, insa, ca nu e chiar asa de usor sa-l inveti pe copil sa se joace singur. Oricat de interesante ar fi lucrurile pe care i le-as da, tot eu sunt cea mai ravnita jucarie pentru fetita mea, iar uneori, daca ma indepartez doi metri de ea, incepe sa protesteze.

Fac totusi eforturi sa o invat sa se joace singura, macar 10-15 minute. Incerc sa ii ofer jucariile pe rand, nu toate odata, si sa ii arat ce poate face cu fiecare, lasand-o apoi sa se joace linistita in timp ce eu imi fac de lucru pe langa ea.”

Georgiana, mama de pici


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s