Joc amuzant cu bile colorate

Joc amuzant cu bile colorate

KerPlunk este un joc amuzant cu bile colorate destul de celebru in SUA, aparut in anii ’70, in care jucatorii trebuie sa scoata cu grija de niste bete subtiri infipte intr-un tub de plastic plin cu bilute, in asa fel incat sa cada cat mai putine bile.

Cu putina imaginatie si pregatire poti improviza o varianta gigantica, foarte amuzanta a acestui joc, pe care sa-l joci in aceasta vara afara, alaturi de prieteni si familie. Iata ce-ti trebuie:

  • un cos de plastic (cu gauri)
  • bile de plastic
  • bete lungi (de lemn sau de plastic)
  • sfoara

Pregatirea jocului:

Aseaza cosul de plastic pe un fir de sfoara (cu gura in jos) si agata ambele capete ale sforii in asa fel incat micii jucatori sa poata ajunge cu usurinta la cos.

Infige betele de lemn in cos, de jur imprejurul acestuia, si umple-l apoi cu bile, miscand inainte si inapoi betele de lemn, pentru a face loc bilelor (dar fara sa le lasi sa cada).

Joc amuzant cu bile colorate
Joc amuzant cu bile colorate

Cum se joaca:

Cand ii vine randul, fiecare concurent extrage cu grija cate un bat infipt in cosul de plastic, in asa fel incat sa cada cat mai putine bile. Apoi colecteaza betele de lemn si bilele cazute. Castiga cel care a strans cele mai putine bile.

Sursa: theinspiredtreehouse.com


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s