Invențiile lui Leonardo da Vinci pot fi admirate la București

Creațiile fascinante aparținând geniului renascentist Leonardo da Vinci pot fi admirate la București în cadrul expoziției „Leonardo da Vinci Machines”, deschisă în Casa Academiei Române (vizavi de Palatul Parlamentului).

În cadrul expoziției, vizitatorii pot admira 45 de mașini (din care 15 interactive) realizate din lemn, care reproduc cu fidelitate schițele și proiectele realizate în urmă cu peste 500 de ani de către Leonardo da Vinci.

Exponatele sunt reconstrucții realizate de Museo Le Macchine di Leonardo da Vinci Firenze și sunt grupate în patru categorii: mașini pentru zbor, mașini hidraulice, mașinării și concepte pentru construcții civile, respectiv mașini militare. Printre invențiile expuse se regăsesc bicicleta, deltaplanul, parașuta, schimbătorul de viteze și fierăstrăul hidraulic.

Expoziția “Leonardo da Vinci – the Machines” se află în turneu mondial din 2003, în cadrul unui circuit care include peste 80 de orașe din Europa, Asia, America de Nord și Sud și Australia, stabilind un record de vizitare pentru o expoziție de acest tip.

La București, expoziția poate fi vizitată în Casa Academiei Române gratuit, până pe 7 februarie. Accesul se face prin Calea Rahovei nr. 176, vizavi de Palatul Bragadiru.

O serie de voluntari selectați de Centrul Gifted Education vor fi ghizi pentru grupurile de elevi coordonate de profesori în zilele de luni – vineri, între orele 10:00 – 16:00, iar sâmbăta și duminica pentru oricare vizitator, între orele 10:00 – 16:00.

De asemenea, în cadrul expoziției, elevii, studenții, copiii, adolescenții sau tineri care doresc să-și afirme creativitatea pot realiza un film/ reconstrucție 3D/animație sau VR pentru a exemplifica una sau mai multe exponate, ca mod de funcționare sau prin aplicații actuale.

Mai multe detalii despre expoziție se găsesc aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s