Invatam despre cauza si efect

Chiar daca tie ti se pare evident fenomenul de cauza si efect, pentru copiii mici poate fi mai greu de inteles. De aceea, hai sa invatam prin joc!

Odata ce incep sa descopere mediul inconjurator, cei mici afla si despre cauza si efect, actiune si reactiune. Ce se intampla cand copilasul este gadilat? Rade. Ce se intampla cand calci intr-o balta? Te uzi.

Si cum pot invata cel mai bine copiii orice fenomen? Prin exemple si jocuri. De aceea, iata un puzzle perfect pentru a le explica micutilor mai bine procesul de cauza si efect: Puzzle Trio, de la Djeco.

Aceasta jucarie educativa il va ajuta pe cel mic sa isi formeze o gandire logica si sa inteleaga ordinea fireasca a lucrurilor, prin niste mini-povestiri cu animalute. Jocul este indicat pentru copiii cu varsta peste 3 ani, intrucat contine piese mici.

Puzzle Trio contine 24 de piese din carton, ce formeaza 8 puzzle-uri. Fiecare puzzle este format din 3 piese.

puzzle-cu-imagini-cauza-efect-1djecoIncurajeaza-ti copilul sa povesteasca ce vede in fiecare imagine, odata ce a facut un set de 3 piese. Astfel, nu numai ca isi antreneaza abilitatile logice, ci isi dezvolta si vocabularul.

Impreuna, puteti continua lantul cauza si efect. Roaga-ti copilul sa spuna ce se poate intampla mai departe, antrenandu-si astfel si creativitatea.

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy

sursa foto: abrakadabra.ro

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s