Intuitia feminina – mit sau realitate?

Adesea, spunem ca femeile au un al saselea simt, ceea ce numim intuitia feminina. Este insa aceasta capacitate ceva real sau doar un mit?

Un psiholog al secolului 19, Theodule Ribot, spunea asa: „Intuitia nu este doar un act de cunoastere pura, asemanatoare cu perceptia, ci ea se asaza si se sprijina pe organizarea spiritului.”

Ce inseamna asta? Prin intuitie, de fapt, ne referim la un presentiment, o senzatie, despre ceva ce se va intampla. Iar daca se intampla asa cum am zis, atunci avem o intuitie buna.

Dar de ce, de multe ori, aceasta capacitate este asociata cu femeile? Ce este intuitia feminina?

Potrivit expertilor, exista un raspuns logic. In urma cercetarilor asupra comunicarii non-verbale, s-a dovedit ca, in general, femeile se pricep mai bine decat barbatii (in mod constient sau inconstient) sa citeasca emotiile din expresiile faciale.

Ca urmare, femeile ajung sa inteleaga mai usor mesajele emotionale, oricat de subtile, transmise de cei din jur.

In plus, femeile sunt si mult mai empatice decat barbatii si, in acelasi timp, isi exprima emotiile mult mai clar, prin mimica, tonalitate si corp (in special emotiile pozitive). Intre timp, barbatii isi controleaza si isi ascund mai abil emotiile.

In alte cuvinte, femeile tind sa fie mai „deschise” spre mesajele emotionale ale altora. Cel mai probabil, de aici vine si ceea ce numim intuitia feminina.

Asadar, desi nu este vorba despre un al saselea simt, intuitia feminina tot pe sentimente se baeaza – pe o deschidere catre emotiile proprii si ale celor din jur.

Pentru tine cand a functionat cel mai bine intuitia feminina?

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy

sursa: psychologytoday.com

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s