Intrecere cu bomboane colorate

Pentru ca se apropie perioada in care dulciurile primesc mai multa atentie decat in restul anului, iti propunem un joc dulce si colorat, cu bomboane, care iti va antrenea si distra intreaga familie.

Noua ni se pare un joc simplu si amuzant, care necesita putina recuzita. In 2plus, poate fi jucat fie individual, fie in echipe, deci e potrivit si pentru o seara in familie, si pentru o petrecere cu multi invitati.

Materiale necesare:

  • 20-40 de bomboane mici, multicolore (de tip M&M sau Skittles) pentru fiecare participant
  • Paie de plastic (de baut suc)
  • Cate doua recipiente (farfurii, castroane sau pahare) pentru fiecare participant

Pregatirea jocului:

Jocul se poate juca la masa sau pe covor. Toti concurentii primesc un pai si cate doua recipiente, unul gol si celalalt cu bomboane. Pentru ca jocul sa fie corect, asigura-te ca e acelasi numar de bomboane in fiecare recipient.

In ce consta jocul:

Concurentii trebuie sa transfere bomboanele dintr-un recipient in altul folosind paiul, adica luand pe rand cate o bomboana si tragand aer in piept pentru a o tine in capatul paiului, pana o transfera in noul recipient. Castiga primul care transfera cu succes toate bomboanele dintr-un vas in altul.

copil-joc-bomboane

Jocul are nevoie si de un arbitru, care sa dea startul concursului si sa se asigure ca se desfasoara corect.

Daca vrei sa faci jocul mai antrenant il poti juca contratimp, folosind un cronometru si stabilind impreuna cu concurentii un timp (de preferat 1 minut) in care sa transfere bomboanele. La sfarsit se numara bomboanele transferate pentru a stabili ordinea castigatorilor.

Poti adapta jocul punand toate bomboanele intr-o singura farfurie intinsa, din care concurentii sa „extraga” bomboanele si sa le transfere in vasul lor.

Distractie placuta!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s