Cat timp liber are o mama?

„Mai ai timp liber dupa ce devii parinte? Sincer, nu prea mai ai, dar ar fi bine sa-ti faci timp. Ce-i drept, e greu sa-ti gasesti timp numai pentru tine atunci cand ai un bebe lipit ca un magnet de pieptul tau si, pe deasupra, o casa de intretinut. Mie mi-a luat ceva sa-mi organizez programul astfel incat sa-mi ramana putin timp numai pentru mine, dar am reusit cumva, dupa primele 2-3 luni.

Nu te gandi ca am plecat la mall jumatate de zi. Nu faceam asta nici inainte. Dar am inceput sa-mi aloc o jumatate de ora, uneori o ora, in fiecare zi, in care sa fac lucruri doar pentru mine, fara nicio legatura cu copilul. Asa am re-descoperit cat de mult ajuta lucrurile aparent marunte, cum ar fi o baie fierbinte sau lectura in liniste a unei carti (de beletristica, nu “mama si copilului”).

Nu trebuie sa mergi neaparat la vernisaje sau sa iesi in fiecare saptamana la teatru. Dar poti face cateva minute de yoga sau de gimnastica in timp ce bebe doarme, poti sa meditezi sau sa dansezi. Poti sa faci cate o plimbare scurta prin cartier, in timp ce bebe e acasa cu tatal, te poti rasfata cu o iesire la salon sau la o cafea cu prietenele.”

Georgiana, mama de pici


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s