Intre tata si sot

Daca pana la venirea pe lume a bebelusului te-ai straduit – mai mult sau mai putin – sa fii un sot model, atent, grijuliu, curtenitor si plin de surprize placute, pentru a-ti impresiona sotia, dupa venirea bebelusului este musai sa fii si un tata model, sa participi la viata familiei, sa-i acorzi atentie copilului si sa-ti asumi responsabilitati legate de el!

La inceput, iti vei face destule griji in legatura cu cel mic, ti se va parea imposibil sa schimbi un scutec sau sa-l linistesti pe bebe cand plange. Dar asta nu este un motiv sa lasi totul in seama sotiei. Pe de alta parte, iti vei da seama ca in suflet ti se nasc sentimente de gelozie fata de propriul copil, deoarece tanara mamica nu mai are timp de tine. Poti schimba aceasta situatie, numai sa vrei! Daca ti-ai ajuta un pic sotia, daca ai petrece mai mult timp cu bebe, iesind impreuna la plimbare, daca i-ai face din cand in cand baita, nu vei avea decat de castigat. Sotia ta va fi mai relaxata, te va pretui si mai mult, iar copilul iti va zambi cand te vei intoarce acasa; poate chiar primul cuvant pe care-l va rosti va fi “tata“! Gandeste-te ca sotia ta se ocupa si de treburile casnice : spalat, calcat, pregatirea mancarii, curatenie, etc, si are grija si de copil : il schimba, il spala, ii da sa manance, se joaca cu el, canta, deseneaza, merge cu el la plimbare. Si dupa o zi atat de plina, ea nu va mai avea energia necesara sa-ti acorde si tie prea multa atentie, pentru simplul motiv ca nu mai poate!

Daca veti imparti treburile casnice, veti putea petrece mai mult timp impreuna, iar relatia voastra se va bucura de multe momente intime si frumoase. Nu este deloc greu sa fii si tata si sot; important este sa-ti doresti sa fii macar un pic din amandoua si vei avea numai avantaje. Nu uita ca fiecare copil are nevoie de un tata si fiecare mama are nevoie de un sot alaturi.
Mai tarziu, cand copilul va mai creste, tu vei fi prietenul lui, pe tine te va admira, veti avea propriile discutii, propriile secrete “fara sa stie mami”, cel mic avand incredere in tine!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s