Interpretii de muzica populara cer introducerea folclorului ca materie de studiu in scoli

Cei mai cunoscuti interpreti de muzica populara din tara s-au intalnit, miercuri, la Salciua, in judetul Alba, unde au solicitat introducerea folclorului ca materie de studiu in scoli.

In cadrul intalnirii, la care au participat peste 20 de interpreti de muzica populara din intreaga tara, a fost facuta prezentarea oficiala a Uniunii Artistilor Interpreti de Folclor Muzical din Romania (UAIFMR), uniune infiintata in februarie 2011, care are ca scop sprijinirea exercitarii drepturilor si apararea intereselor profesionale ale interpretilor de folclor din Romania.

Presedintele UAIFMR, interpretul Ionut Fulea, a spus ca uniunea cuprinde interpreti din toate zonele folclorice ale tarii si militeaza in principal pentru introducerea folclorului in scoala.

„Este foarte bine ca, in clasele primare, copiii sa ia contact cu obiceiurile si traditiile acestui popor, pentru a pastra identitatea acestui neam. Este foarte greu pentru fiecare sa ne luptam cu kitsch-urile care apar, cu tot felul de genuri muzicale aparute pe piata muzicala, care nu fac cinste acestui popor. Dorim ca, inca din frageda pruncie, copiii sa aiba informatii elementare despre ceea ce inseamna folclorul romanesc, despre ceea ce reprezinta de fapt in contextul actual, iar peste ani cu siguranta vor face singuri selectia a ceea ce este autentic si valoros”, a spus Fulea.

Sursa: Mediafax


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s