Internetul, între provocare și siguranță în viața copiilor – eveniment online

Poliția Română organizează marți, 29 martie, între orele 12:00-14:00, evenimentul public online cu tema Internetul – între provocare și sigurață în viața copiilor.

Organizat prin intermediul Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității, evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului RO CYBEREX – Perfecționare, cooperare și prevenire în lupta împotriva criminalității informatice – ROFSIP2019OS5A05P01, finanțat prin Fondul pentru Securitate Internă, componenta Cooperare Polițienească.

Evenimentul se va desfășura în format online (prin Google Meet – aici), între orele 12:00-14:00, și va dezbate principalele probleme cu care se confruntă copiii când navighează pe internet, precum și modalitățile prin care adulții din jurul lor (părinți, cadre didactice) se pot implica in protejarea copiilor în mediul virtual.

Totodată, pe parcursul evenimentului vor fi prezentate rezultatele studiului ”Riscuri și vulnerabilități ale elevilor în mediul online”, derulat în cadrul proiectului RO Cyberex – Perfecționare, cooperare și prevenire în lupta împotriva criminalității informatice.

Agenda evenimentului:
  • 12:00-12:15 – Cuvânt de deschidere. Prezentarea Proiectului RO CYBEREX – Perfecționare, cooperare și prevenire în lupta împotriva criminalității informatice – ROFSIP2019OS5A05P01.
  • 12:15-12:45 – Provocări în siguranța online a copiilor. Rezultatele studiului ”Riscuri și vulnerabilități ale elevilor în mediul online”.
  • 12:45-13:05 – Implicații psihologice în siguranța online a copiilor.
  • 13:05-13:45 – Cu mic, cu mare in siguranță pe Internet. Sfaturi preventive în vederea creșterii siguranței online a copiilor.
  • 13:45 – 14:00 – Concluzii și pași de urmat pentru viitor în vederea creșterii gradului de siguranță a copiilor pe internet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s