Intarcarea blanda: Renuntarea la alaptare fara traume

Intarcarea blanda: Renuntarea la alaptare fara traume

Intarcarea se intampla diferit pentru fiecare copil in parte, atat ca experienta, cat si ca moment. Insa un lucru ramane valabil pentru toate mamicile: toate vor ca renuntarea la alaptare sa fie cat mai naturala. La Parinti de Pici, vorbim despre cum se realizeaza intarcarea blanda.

Ideal ar fi, in conditiile in care mamica poate, ca bebelusul sa fie alaptat exclusiv la san in primele 6 luni si sa continue chiar si dupa diversificare, pana in jurul varstei de 2 ani.

Insa, dupa cum am spus, nu se intampla mereu asa. Unii bebelusi vor fi gata sa renunte la san mai repede, pentru altii se va intampla mai tarziu. Mai sunt cazurile in care mamica nu mai poate alapta, iar bebelusul sa fie nevoit sa invete sa accepte situatia.

Oricare ar fi momentul sau motivul pentru care incepi sa iti obisnuiesti piciul cu renuntarea la alaptare, suntem siguri ca vrei sa eviti frustrarile, plansetele sau alte clipe de suparare.

De aceea, pentru intarcarea blanda, este bine sa te echipezi cu rabare, pentru ca va fi un proces lung, si cu atentie, pentru ca reactiile micutului tau iti vor spune daca este pregatit sau nu.

La Parinti de Pici, iti spunem cateva metode prin care iti poti ajuta prichindelul sa renunte la alaptat intr-un mod natural si lin.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s