Inseparabilii – în curând, doar la cinema!

În data de 2 februarie, noua animație de la autorii Toy Story ajunge în cinematografele din România: Inseparabilii!

Distribuită de CAY Films prin lentila YAY Films Facebook | Instagram | Youtube, sub-brand dedicat conținutului pentru publicul tânăr, animația regizată de Jérémie Degruson livrează un mesaj relevant despre importanța prieteniei și a imaginației fără limite, în timp ce accentuează puterea creativității și a inspirației de a-și găsi fiecare propria cale. Povestea inspirată din prolificul roman Don Quijote și aventurile imaginate în CGI creează distracția perfectă pentru întreaga familie prin imagini unice.

Bazat pe o idee originală de Joel Cohen și Alec Sokolow, scenariștii nominalizați la Oscar pentru Toy Story, Inseparabilii ilustrează peripețiile unei marionete fugare cu o imaginație fără limite și ale unui animal de pluș abandonat, aflat în căutare de prieteni. Filmul a avut premiera internațională în cadrul Festivalului Internațional de Film Annecy 2023.

Când luminile se sting în vechiul teatru din Central Park, marionetele prind viață. Printre ele se află Don, care s-a săturat să facă pe bufonul zi de zi. El visează să fie măcar o dată un erou adevărat și își face curaj să se aventureze în afara teatrului, pentru a descoperi lumea cea mare și a trăi viața așa cum dorește. Pe drum, îl întâlnește pe DJ Doggie Dog, un animal de pluș abandonat, care visează să devină star rap. Este începutul unei mari aventuri în inima New York-ului, la capătul căreia visurile trebuie să se transforme în realitate: chiar și cele mai mici personaje pot juca roluri de eroi!

Dar ce se întâmplă în culise, când actorii de la teatrul de păpuși își scot costumele? Rămân în pielea personajelor? Putem să ne detașăm de rolurile care ne sunt atribuite? Această reflecție asupra identității ia forma a trei personaje distincte – DJ Doggie Dog, Don și Didi, care, fără să știe, își asumă trei roluri mitice: Don Quijote, Sancho Panza și Dulcineea, pe care și le însușesc și le modernizează. Aventura lor ridică întrebări emoționante și actuale, punând în același timp în evidență puterea poveștilor, a imaginației și a prietenei.

Coloana sonoră energică este semnată de trupa belgiană Puggy, care oferă, printre altele, propria versiune a piesei Where is My Mind a celor de la Pixies. Referințele pentru adulți sunt numeroase și ele (Cervantes, musical-uri, cultura hip-hop, Fight Club prin intermediul Pixies), iar protagoniștii sunt perfect convingători. Astfel, Inseparabilii creează un divertisment inteligent și eficient pentru publicul de toate vârstele, surprinzând printr-un performance muzical unic la finalul filmului.

Inseparabilii va rula în 86 de cinematografe din țară, dintr-un total de 51 de orașe. Va putea fi vizionat atât dublat sau subtitrat în română, cât și dublat în maghiară într-o selecție de cinematografe.

De asemenea, în weekend-ul 27 – 28 ianuarie, animația va putea fi urmărită în avanpremieră în cinematografe din Alba Iulia, Alexandria, Arad, Bacău, Baia Mare, Bistrița, Botoșani, Brăila, Brașov, București, Buzău, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Focșani, Galați, Iași, Oradea, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Slobozia, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara și Vaslui.

Urmărește trailer-ul dublat în limba română aici:

Pentru a fi la curent cu ultimele informații despre premieră, urmărește YAY Films pe Facebook | Instagram | Youtube


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s