Indreptarea dintilor la varsta adulta

Veste buna: intreptarea dintilor se face si la varsta adulta. Dar in ce situatii si cum? Aflam acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Indiferent de varsta, este nevoie sa intelegem ca indreptarea dintilor nu este un moft, ci o necesitate. Chiar daca scopul final este cel estetic, tratamentul ortodontic aduce numeroase beneficii.

Dr. Marinela Banica (Clinica Orthoexclusive) explica de ce indreptarea dintilor poate fi facuta (si este necesara) chiar si la adulti, fie din cauza ca nu ai urmat un tratament in copilarie, fie ca ai fost trimis/a de un specialist pentru o restaurare.

Cum stii ca ai nevoie de aparat dentar sau de o interventie? Semnele difera, de la persoana la persoana. Fie ai dintii foarte inghesuiti sau, din contra, cu spatii mari intre ei. Fie exista un decalaj mare intre maxilare. Fie ai un defect de pozitionare a dintilor cand inchizi gura.

Din fericire, ai la dispozitie solutii discrete pentru indreptarea dintilor, cum ar fi aparatele dentare transparente. De asemenea, poti vedea ce se va intampla cu dintii in urma tratamentului, intr-o previzualizare personalizata.

Ce probleme apar daca nu ne indreptam dintii? In ce situatii apelam la interventie chirurgicala? Aflam acum.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s