Ce sa contina meniul zilnic al copilului

Multi parinti au aceasta problema: copilul pare sa nu manance nimic. Ce e de facut? Cum este bine sa construim meniul zilnic al copilului? Aflam acum.

In aceasta editie a emisiunii Meditatii pentru parinti, medicul pediatru Dr. Horatiu Vultur ne vorbeste despre obiceiurile alimentare ale copiilor si despre necesitatile pe care cei mici le au la varsta prescolara.

In primul rand, este bine sa ai in vedere ca niciun copil nu este la fel. Fiecare se dezvolta in ritmul sau si, chiar daca exista niste reguli alimentare de baza, este necesar sa construiesti meniul zilnic in functie de ce are nevoie copilul tau, nu de ce au nevoie copiii in general.

In alte cuvinte, chiar daca este general valabil ca toti copiii au nevoie de o alimentatie variata, apetitul celor mici poate fi diferit. Un copil ar putea sa primeasca necesarul zilnic dintr-o singura masa bogata, iar la celelalte mese sa faca mofturi, in timp ce alt copil ar avea nevoie de cinci mese pe zi.

In general, insa, pentru dezvoltarea copilului, meniul zilnic trebuie sa contina cat mai multi nutrienti: vitamine, minerale, proteine, glucide, lipide, fibre. O gama de alimente pe care insista Dr. Horatiu Vultur este formata din lactate.

De ce sunt atat de importante lactatele la varsta prescolara? Ce facem cu poftele de dulciuri si junk food ale copilului? Afla acum.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s