Incepe BikeFest 2016!

Anul acesta, noua editie BikeFest devine locul unde se antreneaza eroii urbani, mari si mici. Evenimentul vine in intampinarea ciclistilor cu o multime de noutati, surprize si premii!

BikeFest 2016, organizat de Asociatia Green Revolution, are loc in Parcul Izvor din Bucuresti, in weekendul 3-4 septembrie. Aici, vei gasi cele mai distractive competitii, activitati de relaxare, super concerte si multe, multe premii!

Ca o prima noutate a acestei editii, BikeFest debuteaza sambata, 3 septembrie, cu Urban Race, singurul concurs de ciclism ce trece prin curtea Palatului Parlamentului, care va avea noi dimenisiuni. Competitia este realizata cu sprijinul Camerei Deputatilor si a Comisiei pentru Mediu si Echilibru Ecologic.

De asemenea, Green Revolution organizeaza, in premiera, doua curse: una dedicata mountainbikerilor Urban Race MTB  si una iubitorilor de curse pe sosea – Urban Race Road. Cursele vor avea starturi diferite si premii diferite, iar startul si finish-ul se vor face in curtea Palatului Parlamentului. Se vor parcurge, atat aleile cu dale din curtea Palatului Parlamentului, care includ urcari si coborari solicitante, cat si bulevardele din jurul acestuia si din Parcul Izvor. Detalii despre concurs si inscriere, aici: http://bikefest.ro/inscrie-te/.

Special pentru copii, vor fi organizate mini competitii pe bicicleta, ateliere creative si activitati amuzante. Vor fi si curse pe care le puteti desfasura in familie. Poti afla despre toate cursele aici:

  • Urban Race MTB si Urban Race Road – Sunt trasee complexe si virajate, astfel incat sa se evidentieze si tehnica nu doar puterea. Proba de mountaibike are in plus cateva poteci din partea vestica a Palatului. Bucla traseului are 5 km si concurentii o vor parcuge timp de o ora, plus un tur pentru fiecare proba separat. Inscrierea este gratuita, iar formularul il poti gasi si completa aici http://bikefest.ro/inscrie-te. Ridicarea kit-urilor de concurs se poate face in zilele de joi si vineri, 1 si 2 septembrie, intre orele 18:00 si 21:00, din Parcul Izvor.
  • Tur ciclist caritabil  Incepe de ora 17:00, duminica, 4 septembrie, unde vei pedala in numele unei cauze bune. Pentru al treilea an consecutiv, Green Revolution, doneaza biciclete tinerilor sau copiilor neajutorati. Pentru fiecare 20 de biciclisti prezenti in tur, asociatia va dona o bicicleta unui copil care are nevoie de ea pentru a parcurge distante de cativa km intre scoala si casa.

  • Cel mai mare marathon de cycling si aerobic din Romania, organizat de World Class Romania. 200 de biciclete si cei mai buni instructori de cycling si aerobic sunt pregatiti sa ofere o atmosfera plina de energie pe durata celor 5 ore de marathon. Inscrierile se fac pe www.worldclass.ro.

  • Energy Boutique la BikeFest  Sistemul National de Reciclare a Bateriilor aduce Energy Boutique, locul in care iti poti incarca telefonul si in care poti afla informatii despre reciclarea bateriilor uzate. In plus, pe 3  si 4 septembrie, daca te hotarasti sa reciclezi, pe langa contributia la un mediu mai curat, pentru fiecare 20 de bateri uzate pe care le aduci, primesti la schimb un blister cu 4 baterii. Duminica, cei care au adus cele mai multe baterii vor fi premiati cu 5 biciclete.

  • Doi pe bicicleta, cea mai amuzanta competitie dedicata cuplurilor, prietenilor sau familiei. Doi pe bicicleta inseamna distractie si energie pozitiva si aduce laolalta prieteni si membri ai familiei intr-un spatiu unic si distractiv.

  • Speed Race  pentru cei care au nevoie sa-si testeze nivelul adrenalinei.

  • X-treme Bike  Scoala de Pedalat, Alex, Mihai si Alex te invita sa descoperi latura extrema a sportului pe bicicleta. Vino sa vezi cele mai tari trucuri si sarituri cu bicicleta peste obstacole!

  • BikeFest Expo aduce cele mai importante magazine si cei mai cunoscuti producatori de biciclete cu super oferte la biciclete si accesorii.

  • Super concerte cu Vinyl, Rum, Tapas & Wine.

  • Zone si competitii pentru copii. In cele doua zile ale evenimentului, copiilor le sunt dedicate o serie de activitati, la care pot participa pentru a invata lucruri noi, precum: mini competitii pe bicicleta, ataliere de pictura si desen, facepainting, workshop-uri, creatii handmade, reciclare creativa, modelaj, design textile.

Pentru regulament si inscriere, intra pe: www.bikefes.ro.

BikeFest este un eveniment organizat in scopul consolidarii comunitatii de biciclisti si promovarii bicicletei ca mijloc de transport alternativ. Astfel, in cadrul celor doua zile de eveniment, vor fi organizate activitati cu si despre biciclete, dedicate tuturor iubitorilor acestui sport, sub forma unei declaratii puternice prin care sarbatorim Biciclistul Urban, ca nou locuitor al Bucurestilor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s