Incep atelierele „Da’De Ce (nu) imi iubesc tara?”

Incep atelierele „Da’De Ce (nu) imi iubesc tara?”

Asociatia Da’De Ce da startul atelierelor din Bucuresti in cadrul proiectului „Da’De Ce (nu) imi iubesc tara?”, alaturi de artisti contemporani precum Katia Pascariu, Cuzina, Cristina David si Paul Dunca.

Atelierele vor incepe in data de 3 mai si se vor desfasura in Muzeul National de Arta Contemporana. Acestea se adreseaza copiilor de clasele III-IV din Scoala Sf. Silvestru, care vor descoperi prin metode artistice neconventionale ce gandesc despre tara, ce inseamna pentru ei Romania, cu ce o asociaza, ce sentimente au fata de ea. Vernisajul expozitiei ce va contine lucrarile rezultate in cadrul atelierelor va avea loc pe 25 mai, in Muzeul National de Arta Contemporana. Expozitia poate fi vizitata pana pe 25 iunie.

In lunile februarie-aprilie 2017, copiii din Constanta si Cluj au avut deja ocazia sa participe la o serie de astfel de ateliere impreuna cu artistii locali Ana Tecar, Elena Ilash, Ana Banica si Nicodim Ungureanu. La finalul atelierelor, lucrarile create au fot expuse in Muzeul de Arta Constanta si in Muzeul de Arta Cluj-Napoca.

Proiectul „Da’De Ce (nu) imi iubesc tara?” este cofinantat de Administratia Fondului Cultural si isi propune sa interogheze sentimentul de patriotism intr-o maniera colaborativa, prin 22 de ateliere de arte contemporane.

In datele de 6, 7, 20 si 21 mai, in cadrul Muzeului National de Arta Contemporana, Asociatia Da’De Ce si artistii implicati in proiect organizeaza ateliere gratuite pentru familii pe aceasta tema, invitand copiii intre 8 si 12 ani sa exploreze sentimentul de patriotism si idei precum toleranta si diversitatea. Inscrieri in limita numarului maxim la: programari@asociatiadadece.ro

Asociatia Da’De Ce isi propune sa cultive curiozitatea celor mici prin proiecte de educatie creativa. Mai multe detalii despre asociatie si proiectul „Da’De Ce (nu) imi iubesc tara?” gasiti aici: http://www.asociatiadadece.ro/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s