In orice relatie suntem 3

De obicei, credem ca atunci cand relationam cu cineva suntem doar noi doi, adica EU si CELALALT. Metoda ESPERE® inoveaza total conceptul relatiei. Pentru ca, de fapt, exista 3 parti: Celalalt, Eu si Relatia dintre noi. Relatia este si ea un organism viu. O hranim in fiecare zi cu ceea ce spunem si facem.

Fiecare din noi avem grija de noi insine. Si ne dorim ca si relatiile noastre sa fie frumoase si ingrijite. Acum, intrebarea este cum sa avem grija de relatiile noastre? Este greu. Tocmai pentru ca sunt imateriale, nu sunt palpabile. De obicei, nu le vedem si ajungem sa nu tinem cont de ele.

Ca sa putem sa avem grija de ele, in primul rand e necesar sa le vedem. Metoda ESPERE® propune sa vizualizam fiecare relatie printr-o esarfa. Pentru ca este fluida si poate fi foarte frumoasa si pretioasa. Intocmai ca o relatie. In plus, are doua capete. Un capat il tii tu si cel de-al doilea il tine celalalt. Relatia, pe care acum o vedem si tinem fiecare un capat, este un canal. Este drumul prin care mesajele trec de la unul la celalalt.

Sanatatea relatiei noastre depinde de calitatea mesajelor care circula prin ea. Aceste mesaje pot sa faca relatia mai frumoasa, mai vie, sau dimpotriva, o pot otravi.

Te invit si pe tine sa te gandesti cum arata relatiile tale. Si sa le vizualizezi. Ia-ti un moment sa alegi cate o esarfa care sa reprezinte relatiile tale. Cu fiecare persoana importanta din viata ta. Fiecare diferita. Pentru ca nu exista relatii la fel. Daca nu ai esarfe, poti folosi un obiect flexibil cu doua capete; sireturi, panglici, poti desena… Ai intotdeauna libertatea sa fii creativ.

Ei bine? Esti multumit(a) de rezultat ? Relatiile tale sunt frumoase, fluide, in culorile curcubeului? Sau au noduri? Sunt destramate, au culori mohorate ? Ai sansa in fiecare zi sa le transformi. Cu fiecare mesaj pe care alegi sa il trimiti.

Autor articol: Cati Calin, trainer si consultant in comunicare relationala la Centrul AmaneSer / facebook / amaneser@amaneser.ro / 021/327.54.45 / 0723.396.368


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s