Impactul tehnologiei asupra copiilor si parintilor

Impactul tehnologiei asupra copiilor si parintilor

Desi sunt pareri pro si contra, un lucru este cert: era digitala ne schimba. In loc sa incercam sa oprim impactul tehnologiei, hai sa incercam sa il intelegem mai bine.

In aceasta editie a emisiunii Meditatii pentru parinti, Bogdana Dobre, blogger de parenting si mama a 3 copii, pledeaza pentru avantajele lumii digitale, in conditiile in care stim sa folosim tehnologiile corect.

„Nu ai cum sa ii tii intr-un glob de sticla, cand vine vorba de tehnologie”, spune ea, referitor la copii.

Cum simtim impactul tehnologiei

Adevarul este ca, in timp ce noi am simtit din plin schimbarile provocate de impactul tehnologiei si inca incercam sa ne adaptam la ele, copiii nostri imbratiseaza lumea digitala de la primul contact. Cand noi inca ne minunam ca o „scrisoare” ajunge acum in 2 secunde la destinatar, in loc de 2 zile, micutii nostri se intreaba de ce mai folosim e-mailul, in loc sa trimitem mesaje mai rapide. Cand noi inca tipam la ecran in momentele in care purtam o conversatie video, copiii nostri isi produc, editeaza si distribuie propriile filmulete.

Toate acestea reprezinta provocarea de a accepta ca impactul tehnologiei este diferit pentru copii decat pentru noi, parintii.

Copilaria lor nu mai are absolut nicio legatura cu copilaria noastra. Oricat am incerca sa facem o paralela, nu mai avem cum. Nu mai exista numitorii comuni. Singurul lucru pe care il mai putem face este sa integram toata aceasta tehnologie intr-un mod pozitiv, cu beneficii pentru ei”, adauga Bogdana Dobre. Asculta aici sfaturile sale.

Descopera mai multe informatii despre impactul tehnologiei asupra parintilor, din cea mai recenta editie a studiului Itsy Bitsy – Parintii Copiilor Digitali.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s