Idei amuzante pentru camerele dezordonate

Ordinea in camera nu trebuie sa fie o corvoada sau o pedeapsa pentru copilul tau. Afla aici diverse idei pentru a face din organizare o joaca.

Cu totii stim ca, dupa o zi intensa de joaca (si chiar si dupa una ceva mai linistita), camera copilului poate ajunge sa arate ca dupa un uragan. Este normal si nu ar trebui sa fie motiv de suparare. Joaca este o treaba serioasa, care necesita multe spatii in camera si multe unelte (a se intelege orice, de la creioane la jucarii, de la haine la carti).

Dar ce se intampla dupa ce joaca s-a terminat? Cum iti inviti copilul sa-si stranga jucariile si lucrurile, fara ca aceasta activitate sa para o munca, ci, mai degraba, sa fie ca o a doua runda de joaca? Iata cateva idei simpatice.

Ordoneaza jucariile prin rotatie

Cu cat detii mai multe obiecte, cu atat iti ia mai mult sa le pui la locul lor. Acelasi principiu este valabil si pentru jucariile copilului. La fel cum, pe timp de vara, hainele de iarna stau intr-o debara, poti stabili o rotatie si pentru jucarii. Observa cu ce jucarii nu prea se joaca micutul tau intr-un moment dat si pune-le deoparte. Acelea vor fi „jucariile de iarna” (sau de alta perioada). Important este ca puiul tau sa nu le zareasca. In momentul in care va veni perioada respectiva si vei scoate acele jucarii de unde le-ai „ascuns”, bucuria copilului va fi (aproape) la fel de mare ca si cand ar fi primit jucarii noi. (Nu uita sa faci rotatia cu jucariile pe care le-a folosit pana in acel moment.)

Pune poze pe cutiile cu jucarii

Grupeaza jucariile pe categorii (soldatei, papusi, jucarii de plus, jocuri de societate, robotei si altele) si pune fiecare categorie intr-o cutie. Pe fiecare cutie, lipeste cate o fotografie reprezentativa: un ursulet de plus pentru jucariile de plus, un castel Lego pentru jucariile Lego etc. Poti lua poze de pe Internet sau poti fotografia jucariile copilului tau, iar apoi imprimi pozele. Este o metoda care ii va usura treaba micutului tau, intrucat ii va fi mai usor sa faca legatura cu imagini.

Deseneaza umbre pentru jucariile mari

Daca planul camerei iti permite si ai o organizare anume in minte, poti desena umbrele jucariilor mari, acolo unde trebuie sa se afle. Creioneaza sablonul unei jucarii, apoi vopseste in interiorul conturului cu o culoare potrivita camerei. Astfel, ordonarea jucariilor mari va deveni un puzzle.

Foloseste o lopata

Ok, nu o lopata adevarata, ci una de plastic, de jucarie. Este metoda perfecta (si jucausa) de a aduna de pe jos piese mici, precum piese de puzzle, piese Lego, bilute si alte mici bucatele din seturi. Va fi ca o misiune de excavare pentru copilul tau.

Foloseste spatiul de pe pereti

Elibereaza podeaua camerei, folosindu-te, pe cat posibil, de peretii camerei.

Exemplu 01: Cu o esarfa si doua cuie, iata ce frumos poti ordona jucariile de plus.01

Exemplu 02: O cutie si suluri de hartie igienica sau de servete de bucatarie pot deveni un garaj.

02

Exemplu 03: Figurinele Lego pot avea propriile rafturi, facute din acelasi material, intrucat se vor fixa direct.

03Exemplu 04: Daca mai ai tarcul vechi al copilului tau, il poti transforma intr-o gradina zoologica a jucariilor de plus.

04

In final, tine minte ca pastila curateniei va fi mult mai usor inghitita, daca transformi totul intr-o joaca si daca lucrati in familie ca o echipa.

Vezi si:

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s