Hidratarea copilului vara

Pentru a te asigura ca micutul tau este bine hidratat chiar si in cele mai calduroase zile, tine cont de urmatoarele sfaturi de la Traieste Sanatos cu Simona.

Bineinteles, in orice sezon, apa este intotdeauna baza unei hidratari corecta; apa simpla, nu foarte calda, nici foarte rece, cu o temperatura putin mai scazuta decat cea a mediului.

Apoi, dupa cum ne spune Cristian Margarit, consultant in nutritie si fitness, lichidele cu minerale sunt foarte importante pentru hidratarea pe timp de vara. De ce? Pentru ca, din cauza caldurii, transpiram foarte mult si pierdem din mineralele din organism. Acest lucru este valabil mai ales pentru copii, intrucat cei mici alearga prin parc, se joaca, se agita si atunci transpira mai mult.

Un exemplu foarte bun de bautura cu minerale este ayranul, un fel de iaurt lichid, ce contine putina sare. Din acelasi motiv, mai este indicat sucul de castraveti.

Un alt sfat al nutritionistului este sa ii invatam pe copii sa bea cu inghitituri mici, fara sa se grabeasca. Un truc ar fi sa le dam sa bea cu paiul.

Afla aici si mai multe sfaturi pentru hidratarea celor mici in anotimpul calduros.

Vezi si:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s