Hidratarea copilului mic: Lichide recomandate

Hidratarea copilului mic: Lichide recomandate

Ce lichide sunt potrivite pentru puiul tau si pe care le eviti? Afla totul despre bauturile recomandate in hidratarea copilului, la Parinti de Pici.

Pana la 6 luni, n-ar trebui sa ai nicio grija, pentru ca laptele matern este suficient pentru nevoile micutului tau. Mai departe, insa, dupa ce incepeti diversificarea, este important sa stii ce sa ii dai sa bea, pentru o hidratare corecta.

Probabil ca banuiesti care este principalul lichid recomandat, anume apa. Pe langa laptele matern, apa este cel mai sanatos lichid – nu contine coloranti, zaharuri si alte substante toxice regasite in sucuri.

De la 6 luni, hidratarea copilului tau poate sa contina si apa. Insa, micutul tau s-ar putea sa nu o accepte asa usor pe cat crezi. „Fetita mea nu a fost foarte incantata atunci cand a baut apa prima data, dar s-a obisnuit repede. Adevarul e ca nici nu i-am oferit alternative”, povesteste mamica Georgiana, la Parinti de Pici. Iata ce alte solutii a mai gasit, pe langa apa, pentru hidratarea copilului.

Lichide recomandate pentru hidratarea copilului mic

Cum spunea si Georgiana, pe langa laptele matern, ii mai poti da puiului tau:

  • apa;
  • compot neindulcit;
  • apa fructata (cu foarte putin suc de fructe, facut in casa);
  • ceaiuri de plante potrivite pentru cei mici.

De asemenea, ofera sucurile de fructe si smoothie-urile ca gustari, nu ca solutii pentru hidratarea copilului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s