Halena (halitoza): Cauze si tratamente

Halena (halitoza): Cauze si tratamente

Halena (halitoza) este acel miros neplacut al gurii si poate avea diverse cauze, unele pe care nici nu le asociezi cu dintii si cavitatea bucala. Afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona, despre cele mai frecvente motive pentru halena si ce solutii ai la dispozitie.

Cele mai usor de prevazut dintre cauzele halenei sunt periajul incorect, cariile, coroanele dentare vechi, tartrul sau problemele parodontale. Sunt lucruri care pot fi depistate rapid si corectate acasa sau la dentist. Este nevoie sa iti cureti dintii dimineata si seara, folosind ata dentara si apa de gura, pentru a inlatura toate bacteriile si resturile bacteriene. De asemenea, din 6 in 6 luni, este recomandat sa mergi la dentist, pentru detartraj si periaj profesional.

Alte cauze pentru o respiratie urat mirositoare sunt mai greu de intuit. Halena poate fi cauzata de afectiuni ale tubului digestiv sau de probleme ale tractului respirator (de tipul sinuzitelor). Un alt fenomen care ar putea explica halitoza este xerostomia (sindromul gurii uscate), dupa cum ne spune dr. Madalina Leca, medic stomatolog.

Mai multe despre afectiunile care provoaca respiratia urat mirositoare poti afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s