Hainele cele noi ale Imparatului, o noua premiera la Teatrul Ion Creanga

Stagiunea estivala de la Teatrul Ion Creanga aduce o noua premiera in calendarul varaTIC si o noua incursiune in universul povestilor clasice: „Hainele cele noi ale imparatului” – un spectacol croit pe masura micutilor spectatori cu varsta intre 3 si 6 ani.

Premiera are loc sambata, 21 august, ora 10:00, la Sala Mica a Teatrului, in format indoor, urmand ca duminica, 5 septembrie, spectacolul sa fie reluat outdoor, la ora 18:00, in Amfiteatrul VaraTIC din gradina Casei Eliad.

Sub directia de scena a regizoarei Ioanei Petre si cu un scenariu de Radu Craciun, care presara versuri pline de umor in povestea lui Hans Christian Andersen, spectacolul livreaza o intreaga paleta de dungi, buline si nuante fine, dar si intamplari nemaiintamplate care vor provoca imaginatia copiilor.

Pentru ca eroul povestii, maritul imparat, prefera aplauzele si complimentele, visand tot mai multe haine noi, colorate si bine apretate, ignorand nevoile imparatiei. Iar atunci cand supusii sai ajung la capatul puterilor si al rabdarii, imparatul are parte de o surpriza.

De o surpriza se vor bucura si micutii spectatori, pe masura ce finalul se dezvaluie a fi unul deschis, in care copiii sunt invitati sa aleaga o cale de rezolvare a conflictului.

Ne-am obisnuit intr-atat cu goliciunea asa-zisilor imparati carora le cedam responsabilitatea de a ne conduce incat am ajuns sa ii toleram astfel. Compensam cautand la randul nostru imaginea unei iluzorii perfectiuni, menita sa ascunda lipsurile noastre. Spectacolul propune ca imparatul sa fie confruntat si pune la dispozitia copiilor un final deschis, acestia putand decide astfel soarta imparatiei.” -impartaseste Ioana Petre din viziunea sa asupra spectacolului.

Universul scenic este completat cu ajutorul costumelor si decorurilor create de scenograful Andrei Radut, care surprind fascinatia imparatului (interpretat de Vlad Linta) pentru tesaturi fine si broderii de calitate, in timp ce muzica antrenanta compusa de Radu Mihalache si miscarea scenica semnata de Claudian siman puncteaza relatia dintre imparat si cei doi sfetnici A-bun si A-ham (interpretati de Carmen Palcu si Tudor Morar), dar si dintre acestia din urma si spectatori.

Noua productie intra astfel in repertoriul Teatrului Ion Creanga, urmand unei serii de povesti clasice care au avut premiera in 2021, precum „O mie si una de nopti – Lampa lui Aladin”, „Cei trei purcelusi” si „Fata babei si fata mosului”, o directie propusa pentru a readuce in atentia publicului titluri indragite din literatura clasica pentru copii.

Biletele pentru premiera de la Sala Mica (21 august) si pentru reprezentatia outdoor din Amfiteatrul VaraTIC (5 septembrie) au fost puse in vanzare prin reteaua Entertix si Myticket.

Mai multe detalii se pot obtine de la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creanga tel. 0767 934 374.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s