dupa noi strangem

Hai sa construim impreuna cea mai mare corabie de PET-uri, la RadioPlaja Itsy Bitsy!

Vara aceasta sustinem colectarea selectiva prin joaca! La RadioPlaja Itsy Bitsy, copiii sunt invitati sa aduca pet-urile goale la corner-ul Coca-Cola HBC de pe plaja si sa participe la constructia celei mai mari corabii din PET-uri, care ulterior vor fi reciclate.

Cea mai mare corabie din PET-uri

In perioada 26 iulie – 23 august ne-am propus sa construim cea mai mare corabie din pet-uri, iar pentru asta vom avea nevoie de ajutorul fiecaruia dintre voi!

In loc sa arunci la cosul de deseuri menajere sticlele PET, pastreaza-le si adu-le pe toate la RadioPlaja Itsy Bitsy, unde alaturi de cei mici vom realiza cea mai mare corabie din aceste PET-uri. La 5 PET-uri aduse, primesti si un premiu! 

Corabia va fi expusa pe plaja Itsy Bitsy din Mamaia, iar cei care vin pe plaja pot contribui la construirea ei.

In cadrul proiectului de constientizare si incurajare a colectarii selective „Dupa Noi strangem tot noi” Coca-Cola HBC Romania transmite un mesaj important despre responsabilitatea propriilor actiuni si grija fata de natura. Toate PET-urile folosite pentru construirea corabiei vor fi ulterior reciclate. 

De ce este bine colectam sperat PET-urile?

PET-urile si alte materiale precum aluminiul, sticla, hartia, trebuie colectate separat de deseurile menajere pentru a putea fi reciclate sau, altfel spus, pentru a primi o noua viata.

PET-ul este unul dintre cele mai des intalnite tipuri de ambalaje de pe piata, iar reciclat poate fi folosit pentru a fabrica noi produse: de la covoare si mochete, saci de dormit si jucarii, pana la haine, incaltaminte, pulovere si genti. De exemplu, știați că din 10 pet-uri reciclate se poate fabrica un tricou sau un metru patrat de covor? Sau că din 50 de pet-uri se poate face un pulover?

Aluminiul este cel mai valoros dintre produsele reciclate si se poate recicla la nesfarsit, pentru ca economiseste energie si materie prima de fiecare data cand este procesat.

O singura doza de aluminiu reciclata economiseste destula energie cat sa asigure functionarea unui televizor pentru trei ore. O doza de aluminiu se intoarce in magazine in circa 60 de zile de la reciclare, iar dintr-un astfel de recipient se realizeaza noi produse, cu aceeasi destinatie si cu un consum energetic mult mai mic.

Si sa nu uitam ca o doza de aluminiu aruncata in natura se degradeaza in 500 de ani. Mai multe detalii despre materialele reciclabile si metodele corecte de colectare, precum si despre punctele de colectare din toata tara, gasesti pe www.hartareciclarii.ro, prima platforma nationala, interactiva, dezvoltata de catre Asociatia ViitorPlus in parteneriat cu Coca-Cola HBC Romania.

Vino pe RadioPlaja Itsy Bitsy sa le explicam prin joaca celor mici ca #DupaNoi #Strangemtotnoi si ca este datoria noastra sa lasam in urma o lume curata. La cortul Coca-Cola HBC Romania gasesti pubele speciale pentru colectarea selectiva!


Un comentariu la „Hai sa construim impreuna cea mai mare corabie de PET-uri, la RadioPlaja Itsy Bitsy!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s