Gradina cu Artisti aduce arta mai aproape de natura, la Roaba de Cultura

La inceput de iunie se ia doza de verde, soare si aer curat la Gradina cu Artisti, cel mai relaxat si relaxant mini-festival urban, care implineste anul acesta 10 ani.

Anul acesta la Gradina cu Artisti se lanseaza un nou concept: arta din obiecte reciclate – nimic nu se arunca, totul se transforma in arta, cu creativitate si putin ajutor din partea artistilor.

Fiecare editie din acest an a Gradinii cu Artisti va avea o tematica proprie, iar provocarea va fi ca artistii si artizanii prezenti sa creeze si sa expuna si obiecte inspirate de acest concept.

Prima intalnire va avea loc pe 5 si 6 iunie, la Roaba de Cultura din Parcul Regele Mihai I (Herastrau), zona Pescarus, iar intrarea pentru public este libera.

La fiecare eveniment, pe langa zonele de expozitie, ONG-uri, ateliere practice de reciclare creativa si scena va exista un spatiu nou de instalatii realizate din materiale reciclabile iar artistii invitati, dar si studentii la Arte Plastice, vor fi provocati sa construiasca din aceste materiale instalatii si obiecte de arta.

Targ, concerte, ateliere de creatie pentru toate varstele si o expozitie interactiva

In cel de-al zecelea an, la Gradina cu Artisti artizanii ies din nou in parc asa ca si la Roaba de Cultura va fi targ cu designeri priceputi care aduc haine, bijuterii felurite, genti din lemn sau reviste, decoratiuni din materiale reciclate, obiecte de mobilier restilizate, jucarii, carti si multe alte lucrusoare de purtat, de gustat, de oferit in dar sau de luat acasa.

Nu vin doar sa isi expuna comorile dar si sa ii invete pe participanti secretele manufacturarii, asa ca multe ateliere realizate de Creative Arts si FEPRA International ii vor tine ocupati atat pe cei mari cat si pe cei mici, care pot experimenta de la reciclare creativa (decoratiuni din cutii de conserve, borcane si sticle, jucarii din PET-uri, cartoane, servetele si hartie), la pictura pe ceramica, codite colorate, tatuaje cu henna, jucarii si muzico-terapie.

Pe scena se vor putea vedea recitaluri de muzica si demonstratii de dans, o sesiune de yoga si spectacole pentru copii dar si concerte cu trupele El Madre si When Violin Meets Guitar.

Un moment impresionant pe scena va fi cel al sopranei Veronica Anusca, ce va canta arii de opera purtand o creatie a Clarei Rotescu, o rochie cu o trena incarcata cu deseuri, un concept al Ancai Albani si Antoanetei Tica, profesori de scenografie la UNARTE.

De asemenea, pe toata durata sezonului Gradinii cu Artisti de la Roaba de Cultura va putea fi vazuta expozitia ARcTic | Save the blue planet – un performance show & live exhibition in care arta se imbina cu tehnologia, la care contribuie o echipa mixta compusa de scenografi, regizori, designeri, sculptori, programatori, ingineri si actori.

Lucrarile, ce reprezinta animale marine si terestre, au fost realizate anul trecut din materiale reciclate precum saci de gunoi, PET-uri, dopuri sau doze de aluminiu de catre studentii masteranzi de la Universitatea de Arte Plastice Bucuresti, Sectia de Scenografie si Eveniment, sub coordonarea doamnelor profesoare de scenografie Anca Albani si Roxana Ionescu, Antoaneta Tica, profesor Design vestimentar si Elena Scutaru, profesor Pedagogia Artei.

Intrarea la toate evenimentele Gradinii cu Artisti este libera, iar detalii despre program se gasesc pe gradinacuartisti.ro si pe Facebook, aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s