Ghid psihologic pentru sarcina si maternitate

Mamicile din Romania sunt obisnuite cu ghiduri dedicate adesea doar aspectelor fizice ale sarcinii si maternitatii, dar ca bebelusul sa ia in greutate conform normelor din carti este necesar ca mama sa-l fi dorit, sa-l iubeasca, iar parintii sa fie intr-o relatie armonioasa.

In cartea “Ghid psihologic pentru sarcina si maternitate”, aparuta la Editura Trei, terapeuta Corinne Antoine ne arata ca, desi maternitatea este o stare naturala, frumoasa, exista femei la care totul devine foarte complicat.

[imagelink=”1393″] Cartea isi propune sa informeze femeile si barbatii deopotriva in legatura cu metamorfoza pe care o reprezinta maternitatea si care presupune o adevarata revolutie interioara.

Potrivit a fi citita de preferat inainte de a ramane insarcinata sau in timpul acestei minunate perioade a maternitatii, cartea incearca sa ii familiarizeze pe viitoarii parinti cu emotii, senzatii si sentimente care apar in timpul sarcinii.

Chiar daca isi doreste cu ardoare copilul, este imposibil ca mamei sa nu-i fie teama uneori si sa nu se intrebe daca bebelusul o sa fie sanatos, daca o sa fie o mama buna sau daca familia pe care i-o va oferi copilului este cea mai potrivita. Chiar daca mama nu este la prima sarcina, astfel de intrebari apar din nou si cer alte raspunsuri.

Citind cartea “Ghid psihologic pentru sarcina si maternitate”, scrisa de Corinne Antoine si aparuta la Editura Trei, viitoarea mama poate gasi o cale de a ajunge la emotiile sale, la sufletul ei, convingandu-se ca maternitatea este o perioada minunata din viata ei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s