Copiii sunt fericiti cand mamele lor sunt multumite

Oamenii de stiinta de la Institutul pentru Cercetare Economica si Sociala din Marea Britanie au ajuns la concluzia ca starea de spirit a parintilor este cheia fericirii copiilor.

Potrivit unui studiu in cadrul caruia au fost intervievate 40.000 de familii britanice, aproape trei sferturi dintre copiii ale caror mame sunt multumite de stilul lor de viata se simt, la randul lor, fericiti acasa.

In cazul mamelor care s-au declarat nefericite, doar 55% din cei mici spun ca sunt multumiti de viata lor din cadrul familiei. Nivelul de fericire a tatilor nu influenteaza insa starea de spirit a copilului.

Cercetatorii au intrebat copii cu varste intre 10 si 15 ani cum se simt cand sunt impreuna cu parintii lor. Concluzia a fost ca relatia tanarului cu mama si cu tatal este cel mai important indicator in stabilirea gradului de fericire, iar copiii crescuti de ambii parinti au inregistrat cel mai mare nivel de multumire.

Trei din zece copii care se cearta cu parintii mai des de o data pe saptamana au declarat totusi ca sunt foarte fericiti acasa.

„Relatiile de familie si fericirea parintilor sunt cele mai importante elemente pentru starea de spirit pozitiva a tinerilor”, spune cercetatoarea Maria Iacovou, care s-a ocupat de studiu.

Sursa: Adevarul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s