Gaspar Gyorgy: Implicarea parintilor in educatia copilului

Gaspar Gyorgy: Implicarea parintilor in educatia copilului

Prima editie a emisiunii Suna Bine cu Ruxandra Rusan nu a fost lipsita de emotii, cum este si normal. Si, pentru ca tot ne-am confruntat cu temerile unui nou inceput, am stat de vorba cu psihoterapeutul Gaspar Gyorgy fix pe tema emotiilor, insa din perspectiva parintilor si copiilor aflati in prag de prima zi de scoala sau de gradinita. Am primit o multime de intrebari, iar Gaspar a raspuns cu rabdare fiecarui ascultator. Daca nu ai prins emisiunea, te invitam sa asculti mai multe despre implicarea parintilor in educatia copilului, in podcastul de mai jos.

„Cred ca e foarte important sa se implice ambii parinti si nu doar din perspectiva parintelui care se implica mai mult decat celalalt, ci si din perspectiva copilului”, explica Gaspar Gyorgy. „Foarte multe studii de specialitate arata ca acei copii care au tatii implicati in tot ceea ce inseamna activitate scolara au o stima de sine mai crescuta si rezultate scolare mai bune decat acele familii in care se implica doar mamele.”

Alaturi de Gaspar am vorbit despre ce se intampla cand copilul are tendinta sa apeleze mai mult la unul dintre parinti decat la celalalt, despre cum sa activam curajul in familie si despre cum sa gonim frica de inceput de an scolar.

Cred ca e foarte, foarte important sa fim cat mai buni cu noi in aceste saptamani de inceput – sa incercam sa fim mai toleranti, mai rabdatori, sa avem mai multe momente in care sa ne permitem sa ne odihnim, sa ne bucuram de un ceai, sa ascultam Suna Bine, la radio, cu Ruxandra.


Un comentariu la „Gaspar Gyorgy: Implicarea parintilor in educatia copilului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s