Gala SuperTeach a strans peste 120.000 de euro pentru transformarea invatamantului romanesc

Pe 16 iunie a avut loc editia din acest an a Galei SuperTeach, care a reunit peste 1.000 de participanti, atat offline, cat si online, din toata tara: oameni de business si reprezentanti ai mediului diplomatic, reprezentanti ai aparatului guvernamental, profesori, experti in educatie, dar si elevi.

Evenimentul, aflat deja la cea de-a 3-a editie, a celebrat rezultatele extraordinare obtinute de profesorii comunitatii educationale SuperTeach si a inclus si o licitatie pentru educatie, in urma careia s-au strans peste 120.000 de euro, bani ce vor fi investiti in transformarea invatamantului romanesc.

Reprezentantii mediului de afaceri, prezenti la evenimentul care a avut loc miercuri seara, la Crowne Plaza Bucuresti, au licitat pentru echipamente sau piese vestimentare oferite de cei mai mari sportivi romani, campioni nationali si mondiali, ori de persoane publice din Romania.

Mai precis, pentru tricoul oferit de Cristina Neagu (handbal), pentru racheta Simonei Halep (tenis), pentru manusa-spada purtata de Ana-Maria Branza (scrima) la Campionatul Mondial de Scrima, pentru mingiile oferite de Horia Tecau (tenis), precum si pentru elementele vestimentare semnate de designerul Adina Buzatu, pentru cursurile de Mentalitate Deschisa in Educatie (oferite de Institutul Dezvoltarii Personale si SuperTeach) si pentru un pranz cu prezentatoarea de televiziune Andreea Esca, prezenta si ea la Gala SuperTeach.

De ce se implica, tot mai mult, mediul de business in transformarea educatiei din Romania? A explicat Dragos Petrescu, presedinte al organizatiei Romanian Business Leaders, sub umbrela careia a luat fiinta SuperTeach, in urma cu patru ani:

“In business, visul se numeste viziune, iar viziunea noastra este ca pe platforma Romanian Business Leaders sa ajunga antreprenori cu proiecte multe, menite sa duca Romania acolo unde copiii si nepotii nostri sa isi doreasca sa traiasca.”

In discursul sustinut la evenimentul SuperTeach, in fata profesorilor si a oamenilor de business prezenti si implicati in educatie, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a subliniat importanta schimbarii de mentalitate in invatamantul autohton:

”M-as bucura sa existe incredere in scoala, iar faptul ca SuperTeach promoveaza increderea si mentalitatea deschisa in educatie ma entuziasmeaza foarte mult. Avem nevoie de profesori motivati si pasionati de ceea ce fac, care sa fie veritabili vectori de schimbare in comunitatile din care fac parte, pentru colegii lor si, mai ales, pentru elevii lor. in ultimii 30 de ani am schimbat foarte multe lucruri in viata mea, mai putin numele si profesia de dascal. Restul pozitiilor sunt trecatoare.”

Mai multe detalii despre programele SuperTeach se gasesc aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s