Gadgetul de Marti: Robotica pe intelesul copiilor

Gadgetul de Marti: Robotica pe intelesul copiilor

Robotica poate fi mai simpla decat pare si orice obiect poate deveni mai mult sau mai putin robotizat. Daca vrei sa ii oferi piciului tau sansa de a descoperi daca are o pasiune pentru robotica, exista o multime de platforme care va permit sa construiti robotei chiar acasa, in familie. Despre o astfel de platforma ne-a vorbit Cristian Lacraru, tatic pasionat de tehnologie, la Itsy Bitsy FM.

Prin platforme precum Little Bits, poti construi robotei rudimentari sau poti amplifica diverse obiecte de prin casa, prin module magnetice. De exemplu, cel mic poate invata foarte usor sa construiasca o lampa care se aprinde singura cand se lasa intunericul afara.

[Vezi si: Programare pentru copii cu Ozobot]

Aceste module se interconecteaza, nu necesita lipituri, taieturi sau insurubari si sunt colorate diferit, in functie de categoria din care fac parte. Cristian Lacraru povesteste el si baietelul sau au construit o masina cu telecomanda, formata din 15 astfel de piese, in doar 10 minute.

Stim ca multi parinti isi doresc ca prichindeii lor sa invete robotica. Asa ca, te invitam sa asculti podcastul de mai jos, pentru a afla mai multe despre cum ii poti oferi copilului tau un start in acest domeniu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s