Frica de a vorbi in public

Frica de a vorbi in public este una dintre cele mai raspandite fobii. Este posibil sa devii un bun orator, daca iti este teama sa te urci pe o scena? Hai sa aflam.

In primul rand, pentru a linisti pe toata lumea, este important sa anuntam ca nu ne nastem cu frica de a vorbi in public. Ba chiar, pana sa intervina parintii, prietenii, profesorii, societatea, copiii se descurca foarte bine la acest copilul.

Cele mai multe frici ale copiilor sunt preluate de la cei din jur. Te-ai uitat vreodata intr-un skate park, sa vezi copii mici, pe skateboard, care se dau peste cap pe rampe? Ai observat cum nu au nicio frica? Daca ai incerca sa inveti sa faci acelasi lucru la varsta adulta, nu ai reusi. Si nu doar din cauza ca nu te-ai antrenat suficient, ci si din pricina fricii acumulate de-a lungul timpului.

Asa se intampla si cu frica de a vorbi in public, care se naste din teama de a esua sau de a pica in ridicol. Toate acestea vin de la cei din jur.

In aceasta editie a emisiunii Meditatii pentru parinti, Andrei Dunuta, trainer in dezvoltare personala, ne spune cum sa vindecam aceasta frica. Sunt doar doi pasi simpli.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s