”Fram și Bumbic cel cu două case” – carte terapeutică pentru copii și părinți


Familia se schimbă, dragostea rămâne. Asta vor afla copiii din cartea ”Fram și Bumbic cel cu două case”, scrisă de Cristina Buja, psiholog și psihoterapeut.

”Fram și Bumbic cel cu două case” este un ghid pentru familii care se schimbă, în care este abordată tema dificilă și provocatoare a divorțului.

În cele 76 de pagini ilustrate ale cărții, cititorii vor descoperi o poveste simpatică și jucăușă cu personaje pe măsură, în care copiii vor avea ocazia să se regăsească și astfel să ventileze emoțiile dureroase, să își normalizeze trăirile și să discute deschis despre ceea ce simt și trăiesc.

Cartea cuprinde și un ghid psihologic practic și detaliat dedicat părinților, care oferă instrumente și resursele necesare pentru a înțelege și a face față situației cu blândețe, empatie și consecvență. De asemenea, cartea conține sugestii de jocuri și activități creative, pentru a menține conectarea și vindecarea emoțională.

Cartea se adresează familiilor în care există discuții despre un eventual divorț sau o separare, celor în care a avut deja loc separarea și se simte nevoia de ghidaj pentru a sprijini copilul, precum și familiilor în care există sau a existat un proces dificil de divorț sau separare și copilul manifestă frustrare, furie, tristețe profundă.

Cartea este potrivită și famiilor în care copilul pare că nu poate gestiona emoțiile dureroase pe care le simte sau în care părinții se simt copleșiți de griji și vinovăție referitor la modul în care divorțul îl afectează pe cel mic.

De asemenea, cartea poate fi un sprijin și pentru persoane care nu trec prin divorț, dar au alți membri ai familiei sau prieteni care trec prin această experiență și își doresc să le fie alături atât părinților, cât și copiilor.

Mai multe detalii despre carte și despre autoare se găsesc aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s