Fondul Special pentru Copii: Reaprinde speranta copiilor aflati la limita saraciei

Fondul Special pentru Copii: Reaprinde speranta copiilor aflati la limita saraciei

Ti-ai imaginat vreodata cum ar fi fost azi viata ta daca nu ai fi mers la scoala? Pentru tine este doar un exercitiu de imaginatie. Pentru altii, este chiar viata!

In Romania 1 din 2 copii traieste la limita saraciei, iar 300.000 de copii nu merg la scoala. (conform studiu Unicef 2016). De aceea, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei a creat Fondul Special pentru Copii, ca un program social de preventie a abandonului scolar.

Luminita este mama a sase copii scolari dintr-o comuna a judetului Bacau. Luminita munceste pentru copiii ei si matura fara rusine, zi de zi, strazile din oras, desi o interventie medicala nereusita a lasat-o cu un handicap la picior. Problemele s-au adunat si zilele acestea priveste disperata cum banii munciti cinstit nu ii mai ajung.

Cel mai tare ma doare privirea lor plina de speranta. Tot ce imi doresc pentru copiii mei este sa invete carte, sa ajunga mai bine. Lupt pentru ei cat pot, dar greutatile au inceput sa ma rapuna. Frica mea este ca ei vor pierde scoala.”

Inghesuiti intr-o locuinta sociala, fara curent si gaz, uneori copiii ei nu se mai pot duce la scoala. Le e rusine sa mearga la clasa cu temele nerezolvate, flamanzi, ori cu pantofii rupti. Mama este disperata, educatia este sansa lor. Sunt copii buni, cu credinta, cu drag de invatatura, cu pasiuni si vise. Pentru ei, scoala este o bucurie. In sufletul lor speranta se stinge!

Astfel de povesti dramatice de viata apar zilnic la Fundatia Principesa Margareta a Romaniei. Astfel de copii intalnim in fiecare colt de tara. In prag de sarbatori, reaprinde speranta acestor copii! Fii alaturi de ei cu o donatie. Suma va fi folosita cu chibzuinta, asa cum ai face-o chiar tu. Trimite donatia ta chiar astazi, pe www.fpmr.ro/donationline.

Printr-un simplu gest de generozitate poti da o sansa unui copil intr-o situatie dificila de viata, care este in pericolul de a renunta la scoala. Fondul Special Pentru Copii este un program national de asistenta sociala si acces la educatie in sprijinul copiilor aflati in situatii de viata foarte dificile. Sunt ajutati copii aflati in contexte sociale precare, proveniti din centre de plasament, lasati in ingrijirea rudelor, cu parinti bolnavi sau din familii care au in ingrijire multi copii sau persoane cu handicap sever, din familii monoparentale, neglijati sau cu stare de sanatate in risc de a se deteriora.

Cu ajutorul donatorilor si sponsorilor, pana acum, au primit o sansa la o viata mai buna 25.500 de copii din peste 2.800 de familii si au fost sustinute 600 de ONG-uri locale care ajuta copiii care se confrunta cu situatii dramatice de viata.

Intra acum pe www.fpmr.ro/donationline si reaprinde speranta acestor copii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s