Folosim aparatul de aer conditionat cand avem copii mici?

In zilele caniculare de vara, chiar nu putem sa ne descurcam fara aparatul de aer conditionat. Dar cum il folosim cand avem copii mici? Cum este afectata sanatatea copiilor de aerul conditionat? Afla raspunsurile acum, la Parinti de Pici.

„Stim cu totii ce reputatie au aparatele de aer conditionat, desi, eu una sunt foarte recunoascatoare acestei inventii”, spune Georgiana, mama de pici. „Chiar si cu un copil mic misunand voios prin casa, tot tin aerul conditionat pornit in zilele foarte calduroase. Iar pana acum, fetita noastra n-a dat niciun semn ca ar afecta-o in vreun fel.”

Dar ce este bine sa faci astfel incat copilul tau sa nu fie afectat de aparatul de aer conditionat?

O prima regula ar fi sa nu setezi o temperatura mult mai mica decat ce este afara. Ideala ar fi o diferenta de 5 grade Celsius, astfel incat sa eviti un posibil soc termic, la care copiii mici sunt foarte sensibili.

Aparatul de aer conditionat nu este o amenintare

Daca te asiguri ca aerul rece nu bate direct in copil, nu prea ai de ce sa iti faci griji. Oricum, ideal ar fi ca cel mic sa nu stea in camera in care merge aparatul de aer conditionat si, mai ales, sa nu il expui la temperaturi joase dupa ce i-ai facut baie.

Nu in ultimul rand, aminteste-ti in fiecare an sa cureti filtrele aparatului, pentru ca, altfel, pot cauza diverse boli si infectii din cauza bacteriilor care se strang in ele.

Cum folosim aerul conditionat cand avem un copil in casa

  • Nu seta o temperatura mult mai mica fata de cea de afara, pentru a evita un posibil soc termic. Incearca sa mentii o temperatura constanta de 24-25 graed Celsius;
  • Instaleaza aparatul de aer conditionat in alta camera decat cea a copilului si asigura-te ca jetul nu este directionat catre micut. Acelasi lucru este valabil si in cazul calatoriei cu masina;
  • Curata periodic filtrele aerului conditionat;
  • Asa cum caldura deshidrateaza copilul, la fel se intampla si in cazul aerului conditionat. Fii atent la acest aspect si hidrateaza corespunzator copilului, asigurandu-te ca bea suficienta apa.

Afla si mai multe sfaturi acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s