Fii Bine cu Tine, de Acum!

Pe 4 octombrie, vino la conferinta Fii Bine cu Tine, de Acum! Pentru ca e important sa stii ca daca ti-e bine cu tine si copilului tau ii va fi bine cu el.

Starea de bine a parintilor influenteaza dezvoltarea emotionala si tipurile de emotii pe care le va manifesta si folosi copilul in procesul de relationare cu ceilalti.

Evenimentul organizat de Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) se adreseaza tuturor persoanelor interesate sa faca fata mai bine dificultatilor vietii, cu precadere parintilor care sunt invitati sa inteleaga ca, pentru a-si ajuta copiii sa duca o viata implinita, este necesar sa-si accepte toate trairile si emotiile si, cu atat mai mult, sa participe in mod activ la atingerea si trairea propriei stari de bine.

Printre temele abordate la conferintaFii Bine cu Tine, de Acum! se numara:

  • strategii pentru a ne accepta propriile vulnerabilitati si pentru a ne descoperi resursele;
  • solutii pentru momentele in care ne simtim neajutorati, lipsiti de putere ori in situatii fara iesire;
  • de ce este divortul o experienta traumatica si cum l-am putea transforma intr-una „sanatoasa” pentru toti cei implicati.

Diana Vasile, presedinta ISTT, spune: Misiunea Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei este sa contribuie in mod profesionist la imbunatatirea calitatii vietii tuturor celor care traverseaza experiente stresante si traumatizante. De aceea, conferinta „Fii Bine cu Tine, de Acum!” vine in sprijinul celor care doresc sa afle tehnici si strategii de preventie si reparatie a efectelor vizibile si mai putin vizibile ale experientelor dureroase (cum ar fi fricile, vinovatia, blocajele, dificultatile de comunicare, conflictele).

  • Conferinta va fi deschisa de catre psihologul Diana Frazzei, cu tema: Ce nu te omoara te face mai puternic. Ea ne va impartasi perspectiva sa despre ce ne face cu adevarat puternici atunci cand ne confruntam cu o trauma. Pe de alta parte, ne va ajuta sa gasim posibile raspunsuri la urmatoarele intrebari: Cum ne putem ridica dupa ce ne simtim doborati? Putem sa ne protejam si sa nu mai fim raniti sufleteste?
  • Putem spune ca succesul se poate naste din esec, ca a pierde face parte din procesul de a obtine ce ne dorim. Psihologul Diana Gavajuc ne invita sa ne uitam la Esecul din oglinda de ieri si sa vedem cum ne influenteaza acesta alegerile si cum poate fi (sau este) o cale spre reusita si crestere personala.
  • Multe casnicii se schimba in timp, chiar daca ne dorim ca acest lucru sa nu se intâmple. Cand cuplurile nu doresc sa mai mearga impreuna pe acelasi drum, se confrunta inevitabil cu Divortul. Psihologii Catalin Nedelcea si Iulia Ciorbea ne invita la o discutie despre acest subiect atat de prezent in vietile cuplurilor de astazi. Este oare acesta o experienta (potential?) traumatica…? Cei doi ne vor spune ce poti face pentru un divort „sanatos” si cum putem transforma acest eveniment etichetat ca esec sau infrangere intr-o oportunitate de crestere pentru parteneri si viitoarele lor relatii.

Ziua se va incheia cu o sesiune de intrebari si raspunsuri.

Conferinta Fii Bine cu Tine, de Acum! va avea loc duminica, 4 octombrie 2015, la sediul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei (Soseaua Panduri nr. 90), incepand cu ora 10.00.

Pentru mai multe detalii, intra pe site-ul Fii Bine cu Tine. Inscrierile se pot face online, la numarul de telefon 0735 226 936 sau la conferinta@psihotrauma.ro.

Taxa de participare este de 100 lei. ISTT este o asociatie non-profit. Fondurile rezultate in urma achitarii taxei de participare la evenimente se folosesc pentru asistarea psihologica gratuita a persoanelor aflate in situatii de criza, care nu pot sustine financiar consultatii de specialitate.

Fii Bine cu Tine este un eveniment deschis publicului larg din cadrul Conferintei Nationale de Psihotraumatologie, organizata de catre ISTT si aflata deja la cea de-a treia editie. Mai multe informatii despre Conferinta Nationala de Psihotraumatologie si despre ISTT pot fi gasite la www.psihotrauma.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s