Festivalul Amintiri din Copilarie 2018: Un festival cat un carnaval!

Festivalul Amintiri din Copilarie 2018: Un festival cat un carnaval!

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Teatrul Ion Creanga, organizeaza o noua editie a Festivalului Amintiri din Copilarie, in perioada 15-17 iunie 2018, in Parcul Tineretului din Capitala. Evenimentul recomandat de Itsy Bitsy FM este o ocazie perfecta pentru a petrece timp de calitate alaturi de intreaga familie.

Activitati la Festivalul Amintiri din Copilarie 2018

Programul festivalului reuneste o multime de activitati dedicate publicului de toate varstele: scena gazduieste spectacole si concerte, iar in spatiile conexe au loc ateliere, lecturi si demonstratii dintre cele mai interesante. Mimi si statui vivante anima aleile, iar instalatiile lanseaza adevarate provocari pentru tinerii exploratori.

Descarca programul festivalului aici

Pornind de la Intrarea Sincai, Parcul Tineretului va fi transformat timp de trei zile intr-un loc de joaca inedit si provocator: sotronul-maraton cu peste 1000 de pasi marcheaza drumul pana la Tamburul urias, Peretele cu pixeli, Casuta Eco si alte instalatii proiectate de arhitectii de la The Poster, care semneaza design-ul scenografic al acestei editii.

In premiera, Festivalul Amintiri din Copilarie 2018 gazduieste si doua instalatii din strainatate: „Cu capul in nori”, un spatiu delicat, pentru visatori, creat de Michal Svironi (Israel), si „Marele Labirint”, conceput de Compania Itinerània (Spania) – 400 de metri patrati de coridoare si enigme care vor putea fi vizitate in zilele de 16 si 17 iunie.

Clovni, muzicieni, actori si acrobati din toata lumea

Dupa ce au calatorit in toata lumea, sosesc de departe clovni, muzicieni, actori si acrobati. Printre musafirii celei de-a V-a editii a festivalului se numara teatre si companii independente din Columbia (Compania Aainjaa), Danemarca (Teatrul Paolo Nani), Italia (La Sbrindola) si Spania (Karcocha si Compania Osadia). Acestora li se adauga indragitul duo romano-australian, Dr. Bubble si Milkshake, dar si artisti locali, care vor fi prezenti cu spectacole de teatru si ventrilocie, concerte si demonstratii de dans. Programul este completat de un concert special, sustinut de Muzica Reprezentativa a Ministerului Apararii Nationale duminica, 17 iunie, in inchiderea festivalului.

Tonul distractiei este dat in fiecare zi de Serban Copot, maestru de ceremonii si ghid cu experienta in recomandarea celor mai nastrusnice Amintiri. Sub atenta supraveghere a acestuia, publicul va descoperi atat surprizele prevazute pe scena colorata, cat si activitatile din spatiile conexe, transformate in centre de activitati: Poienita cu Ateliere – spatiul de intalnire al micilor artisti plastici si mestesugari, Cortul Povestilor, unde au loc ateliere-lecturi si intalniri cu autorii preferati sau Cortul Transformarilor distractive, pregatit pentru toti cei care isi doresc sa faca parte din alaiul de carnaval.

In mod traditional, festivalul include si activitati dedicate celor mai mici spectatori, copii cu varsta sub 4 ani, dar si bebelusi curiosi, care sunt asteptati alaturi de parinti la ateliere senzoriale, ateliere de miscare creativa, pilates si sesiuni de pictura abstracta.

Itsy si Bitsy la Festival

Sambata, 16 iunie, Alaturi de Serban Copot, pe scena se vor afla si Itsy si Bitsy care se vor distra alaturi de cei mici si cei mari. Cei doi extraterestri vor iesi la plimbare, se vor juca si se vor implica in mai multe zone de activitati: Cortul Transformarilor Distractive, Cortul Povestilor, Poienita cu Ateliere si Jocurile Copilariei, unde vor fi alaturi de copii si ii vor incuraja.

De asemenea, tot sambata, intalneste-te cu ei sambata si la cabina foto, unde vizitatorii mari si mici au ocazia sa isi faca poze cu ei.

Detalii in plus

Programul complet pentru Festivalul Amintiri din Copilarie 2018, precum si harta acestei editii pot fi consultate aici sau pe amintirifest.ro si teatrulioncreanga.ro, si pe pagina de Facebook a Teatrului Ion Creanga. Accesul la toate evenimentele din cadrul festivalului este gratuit.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s