Expozitie caritabila a copiilor din mediul rural, deschisa la Bucuresti

Fundatia World Vision Romania anunta vernisajul primei expozitii caritabile de arta realizata de copiii din mediul rural, care reuneste pictura, teatrul si muzica, sub semnatura talentului copiilor din medii defavorizate, beneficiari ai programelor organizatiei.

In perioada 17-25 octombrie, la Curtea Scoalei din Bucuresti, vizitatorii pot participa la momente artistice si pot achizitiona lucrari ale unor tineri artisti.

Artistii care semneaza lucrarile de pictura, desen si fotografie, precum si cei care sustin momentele artistice de muzica si teatru, sunt adolescenti din mediul rural, bursieri din programele World Vision Romania.

Adolescentii demonstreaza prin talentul lor importanta pe care educatia o are in formarea fiecarui copil, indiferent de mediul din care provine.

Majoritatea artistilor provin din comunitati sarace, au unul ori ambii parinti someri, sunt din familii monoparentale, familii cu multi copii, din familii destramate ori cu parinti emigrati. In toate cazurile, elementul comun este situatia materiala precara a familiei, care nu poate asigura costurile de scolarizare pentru acesti copii, respectiv transport, hrana sau rechizite.

Tinerii artisti ale caror lucrari pot fi admirate in cadrul expozitiei au fost selectati in urma consultarilor cu reprezentantii World Vision Romania care lucreaza in teren, in mijlocul acestor comunitati.

Majoritatea lucrarilor expuse pot fi achizitionate, iar fondurile astfel stranse vor fi directionate catre sustinerea participarii scolare a copiilor din comunitatile defavorizate unde activeaza Fundatia World Vision, dar si direct catre artistii care le-au semnat.

„Fiecare tablou, desen sau fotografie spune cel putin doua povesti. Povestea fiecarei lucrari expuse se leaga, in toate cazurile, de povestea celui care a creat-o. Vorbim de copii talentati, de copii care picteaza, deseneaza, interpreteaza la pian sau vioara, sau care joaca in reprezentatii de teatru, dar nu sunt copii de la oras. Acesti copii reusesc sa isi urmareasca pasiunile in ciuda lipsurilor de acasa si in ciuda unui decalaj foarte mare intre elevii de la sat fata de cei de la oras. Pentru ei, ca si pentru noi, organizatorii, aceasta expozitie nu inseamna doar o ocazie de a strange fonduri pentru a-i ajuta pe copiii saraci sa mearga la scoala. Ceea ce ne dorim, inainte de toate, este sa atragem atentia asupra acestui imens potential uman, de copii cu incredibile resurse creative. Nu putem decat sa ne intrebam cati copii talentati s-au pierdut pe drum, pur si simplu din cauza ca s-au nascut la tara, in familii fara posibilitati. Ne intrebam unde am fi astazi daca toti acesti copii ar fi avut sansa de a-si continua scoala si de a-si pune in valoare talentele. Cati artisti, actori sau muzicieni de top ar fi avut Romania daca scoala ar fi fost intr-adevar tratata ca o reala prioritate nationala?”, a declarat Mihaela Nabar, director executiv al World Vision Romania.

Expozitia „Arte pentru Carte” poate fi vizitata in perioada in perioada 17-25 octombrie, in spatiul din Curtea Scoalei, str. Scoalei, nr. 8, Bucuresti.

Finalul evenimentului va fi marcat de un moment artistic inedit, care imbina muzica si teatrul.

Astfel, in 24 octombrie, incepand cu ora 18.30, vizitatorii vor participa la concert de pian si vioara sustinut de doi tineri talentati, Flavius Duma si Georgiana Baran. Concertul va fi acompaniat de un spectacol teatral sustinut de doua tinere aspirante la actorie, Andreea Seichei si Daria Bucsi.

Intrarea este libera, dar in cadrul evenimentului sunt incurajate donatiile, in sprijinul elevilor cu abilitati artistice de la scolile de la sate si pentru asigurarea accesului la o educatie de calitate pentru toti copiii din mediul rural.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s