Experiment pentru copii: fantome care dispar

Fantomele au, in zilele noastre, o reputatie foarte buna, dovada fiind simpatia pe care mai ales copiii o au pentru aceste personaje fantastice. Tocmai din acest motiv credem ca reactia lor ar fi una de bucuria daca le-ai propune un experiment pentru copii bazat pe fantome care dispar.

Materiale necesare:

  • fulgi de polistiren biodegradabili
  • marker negru
  • un castron cu apa calduta

Cea mai dificila etapa a acestui experiment ar putea fi obtinerea fulgilor de polistiren – sunt folositi, de obicei, la impachetarea diferitelor obiecte fragile livrate prin posta sau prin curier, dar ii poti cumpara si tu (desi in cantitati destul de mari). Pentru experimentul pe care ti-l propunem nu ai insa nevoie de foarte multi pufuleti de polistiren (10-15 s-ar putea sa-ti fie de ajuns).

Odata obtinuti fulgii de polistiren transforma-i in fantome simpatice desenandu-le cu markerul o gura si o pereche de ochi.

Umple un castron cu apa calduta si roaga-l pe cel mic sa puna in castron o fantoma de polistiren. Observati impreuna ce se intampla: pe suprafata fulgului de polistiren incep sa apara mici bule de aer, iar in cateva minute „fantoma” va disparea complet, dezintegrandu-se in apa.

Cel mic va dori cu siguranta sa repete experimentul, deci ar fi bine sa pregatesti mai multi fulgi de polistiren. Distractie placuta!

Sursa: http://theresjustonemommy.com


3 comentarii la „Experiment pentru copii: fantome care dispar”

    1. Buna ziua! Puteti gasi fulgi de polistiren la orice magazin de constructii. Cautati pe Google si veti gasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s