Experiment simplu cu bulgari de zapada

Te-ai gandit vreodata la iarna ca la un vast laborator natural pentru experimente stiintifice? Zapada si temperaturile scazute sunt mai mult decat suficiente pentru a studia o multime de fenomene fizice, iar copilul tau poate invata multe lucruri in joaca.

Iti prezentam mai jos un experiment simplu cu bulgari de zapada, pe care il poti incerca in aceasta iarna alaturi de micutul tau, pentru a observa cat de repede se topeste zapada la diferite temperaturi, atunci cand o aduci in casa.

Materiale necesare: 

  • bulgari de zapada
  • un recipient in care sa aduci bulgarii in casa
  • castroane si pungi in care sa „depozitezi” bulgarii in casa
  • optional: un ceas

Dupa ce te-ai jucat suficient timp afara, in zapada, alaturi de micutul tau, invita-l in casa pentru un experiment simplu cu bulgari de zapada! Faceti impreuna cativa bulgari de marimi asemanatoare, apoi luati-i cu voi in casa pe o tava, intr-o galetusa sau o punga.

Povesteste-i copilului tau in ce consta experimentul: sa puneti cate un bulgare in diverse locuri din casa – mai reci sau mai calde – si sa vedeti unde se topesc mai greu si unde mai usor. Chiar te rugam sa-l lasi pe micutul tau sa aleaga unde anume sa puneti fiecare bulgare si sa spuna care crede ca se va topi mai repede sau mai greu.

De exemplu, puteti pune un bulgare intr-un castron pe care il asezati apoi pe calorifer sau pe masa, un bulgare intr-un castron la frigider si un bulgare la congelator, intr-o punga.

Verificati din ora in ora starea bulgarilor si discutati despre ce anume poate face ca bulgarii sa se topeasca mai repede sau mai greu.

Sursa: www.simpleplayideas.com

Daca ti-a placut experimentul acesta poti incerca si alte activitati de iarna:

Cum faci zapada artificiala acasa

Arta cu gheata

Baloane de sapun inghetate 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s