Experiente diverse si valoroase organizate pentru copiii din centrele sociale iesene

In ultima perioada, tot mai multi copii din centrele sociale iesene se bucura de experienta unor intalniri valoroase, cu profesionisti din diverse domenii, alaturi de care participa la programe educative alternative, de invatare creativa.

Intalnirile se desfasoara in cadrul proiectului Present, dezvoltat de Asociatia Industrii Creative si Kaufland Romania in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi, si cuprinde mai multe module.

Daca la primul modul au avut loc intalniri online cu scriitori si jurnalisti cunoscuti, vara aceasta copiii participa la ateliere si sesiuni interactive sub umbrela „Viata sanatoasa”, organizate la Centrul de Servicii Sociale Bucium, Centrul de Servicii Sociale C. A. Rosetti si Centrul de Servicii Sociale Bogdana (sat Bogdanesti, comuna Horlesti).

In cadrul acestui modul, peste 100 de copii sunt implicati saptamanal in activitati atractive de interes actual, cu teme sau abordari diferite.

Pana acum, copiii au invatat sa acorde primul ajutor ghidati de Serviciul Voluntar de Ambulanta, au participat la atelierele de dans sustinute de instructorul coregraf Anca Macovei, au aflat curiozitati legate de corpul uman de la trainerul Alexandra Craciun, iar nutritionistul Diana Gradinaru le-a vorbit despre regulile alimentatiei sanatoase.

De asemenea, alaturi de Cristina Capitanita si Anca Gheorghica de la Asociatia Mai Bine, copiii au invatat mai multe despre rolul vietatilor din natura, s-au reconectat intr-un ecosistem prin joc de rol, au exersat colectarea selectiva a deseurilor si au plantat seminte.

Afla care este impactul proiectului Present asupra copiilor ascultand interviul pentru Itsy Bitsy de Patricia Butucel, presedinta Asociatiei Industrii Creative: 

Calendarul activitatilor din luna iulie cuprinde si iesiri la un centru de escalada din Iasi, unde copiii se vor antrena si vor fi ghidati pe trasee de catarare. In plus, sfarsitul modulului va fi marcat prin jocuri distractive si interactive de sinteza, premii si sesiuni de feedback de la micii participanti.

„Domeniile in care patrunde si prin care se realizeaza totodata educatia depasesc cadrul strict formal, ea fiind regasita si realizata si prin intermediul altor forme si structuri, in speta cele ce apartin si care delimiteaza educatia nonformala sau extrascolara. Actiunile incluse in acest perimetru se caracterizeaza printr-o mare flexibilitate si vin in intampinarea unor interese mai mult de ordin personal ale copiilor si tinerilor din sistemul de protectie speciala al DGASPC Iasi”, a declarat Tiberiu Bantas, purtator de cuvant al DGASPC Iasi.

Mai multe detalii despre proiectul Present se gasesc pe asociatiaindustriicreative.com.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s