Exercitii de incercat in apa

Pe langa faptul ca este foarte distractiv sa te balacesti, poti folosi apa pentru a-ti lucra conditia fizica. Asadar, iata cateva exercitii de incercat in apa.

Inotul este unul dintre cele mai bune sporturi pentru dezvoltarea musculaturii si pentru ameliorarea diverselor probleme ce pot tine de coloana si spate. In plus, poate fi practicat atat vara, in aer liber, cat si iarna, intr-un bazin acoperit. Asa ca tot ce trebuie sa faci este sa iti gasesti timp pentru a practica acest sport (buna dispozitie vine de la primul „baldabac”).

Insa, inotul nu este singura activitate fizica pe care o poti face in apa. Sunt o multime de exercitii ce se desfasoara in apa, potrivite pentru afectiuni precum: supraponderabilitate, dureri de spate, probleme cu incheieturile si muschii sau artrita. De asemenea, femeile insarcinate pot profita de pe urma acestor exercitii, intrucat sunt mai confortabile decat inotul.

Asadar, daca inotul devine prea monoton pentru tine sau consideri ca nu te ajuta suficient, incearca sa faci cateva din exercitiile de mai jos. Iar daca simti ca ti se potrivesc, alatura-te unei clase de Aqua Gym!

Exercitii de incercat in apa

  • Tonifierea bratelor

Stai in picioare, cu picioarele departate si bratele intinse drept inaintea ta, tinand o minge. Apasa pe minge pana intra in apa si traseaza cu ea modelul cifrei 8. Simte cum rezistenta mingii iti lucreaza bratele si trunchiul. Ai grija insa! Nu iti solicita prea mult spatele si umerii. Incearca sa iti gasesti echilibrul si repeta exercitiul de 10 ori. (Daca ai probleme la unul dintre umeri, cel mai bine este sa faci acest exercitiu in prezenta unui terapeut.)

  • Marsul pe loc

Stai in pozitie dreapta, respirand regulat. Incepi sa marsaluiesti pe loc, intinzandu-ti bratele si picioarele cat de mult poti. Rezistenta produsa de apa va da senzatia ca te misti „cu incetinitorul”. Insa, dupa doua minute, vei simti efectele benefice ale acestui exercitiu simplu.

  • Sarituri

Mai simplu nici ca se poate. Incearca sa sari in apa cat de sus poti. In timp ce sari, departeaza-ti picioarele si ridica bratele deasupra capului. Repeta acest exercitiu de 10 ori.

  • Intinderi intr-o parte

Apropie-te de marginea bazinului si tine-te de ea cu o mana, tinand bratul cat mai intins. Ridica bratul liber (cel din exterior) deasupra capului, aplecandu-ti soldurile. Repeta exercitiul de 10 ori pe fiecare parte.

  • Abdomene in apa

Tinandu-ti spatele lipit de o margine a bazinului (si, pentru siguranta, tinandu-te cu mana de margine), indoaie picioarele spre piept. Apoi, intinde-le in fata ta, misca-le la stanga, apoi la dreapta, apoi inapoi in centru si, la urma, din nou spre piept. Repeta exercitiul de 10 ori si asigura-te ca ai tot timpul spatele lipit de peretele bazinului.

Mai stii si alte exercitii de incercat in apa? Spune-ne in rubrica de comentarii!

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s