Ciupercile

Cultivarea comerciala a ciupercilor a inceput la sfarsitul secolului al XVII-lea, in Franta. E adevarat ca pentru mult timp ciupercile albe au fost singura varietate cultivata. Primele „ferme” de ciuperci au fost amenajate in tunele de cariere, aflate in apropierea Parisului, bucatarii francezi botezandu-le pentru asta „Champignons de Paris”.

Micologia, adica studiul ciupercilor, a devenit o stiinta recunoscuta odata cu inventarea microscopului. Studiile din ziua de astazi estimeaza ca exista aproximativ 1,5 milioane de specii de ciuperci, din care numai despre 80.000 se poate spune ca au fost cercetate in detaliu.

Astazi, ciupercile joaca roluri importante in domenii variate, fiind folosite in industria alimentara, dar si in compozitia detergentilor.

„Shiitake”, sau ciuperca parfumata de castan ( numita asa datorita aromei puternice), este a doua ca productie controlata in lume si, de asemenea, un medicament foarte des intrebuintat. Chinezii sunt cei care au descoperit, in urma cu multe secole, ca acestea au o multime de proprietati, fiind bogata in vitaminele B, C si D.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s