Emoción – concert caritabil in sprijinul copiilor cu austism la Ateneul Roman

Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura si Asociatia Help Autism organizeaza pe 28 martie, la Ateneul Roman, concertul caritabil Emoción!.

Evenimentul este dedicat strangerii de fonduri necesare terapiei copiilor cu autism si se desfasoara in cadrul proiectului “Suflet in culori”, ajuns anul acesta la a saptea editie.

Concertul va fi sustinut de Ansamblul Violoncellissimo, fondat si condus de violoncelistul Marin Cazacu, soprana Laura Tatulescu, mezzosoprana Roxana Constantinescu, tenorul suedez Kristofer Lundin si pianista Luminita Berariu.

Evenimentul se va desfasura sambata, 28 martie 2020, incepand cu ora 19.00, pe scena Salii Mari a Ateneului Roman si va fi prezentat de Mihaela Tatu, Ambasador Help Autism 2020.

Biletele sunt disponibile pe bilete.ro, iar fondurile obtinute in urma vanzarii acestora vor fi directionate catre programele de terapie prin care Help Autism sprijina circa 600 de copii si adolescenti sa-si atinga potentialul.

La nivel mondial, 1 din 59 de copii este diagnosticat cu Tulburare de Spectru Autist, iar rezultatele studiilor efectuate in tara noastra ne inscriu, din pacate, in aceeasi incidenta. in Romania, in fiecare an, 1000 de copii sunt diagnosticati cu autism (conform Institutului National de Sanatate Mintala). Autismul este cea mai raspandita tulburare a copilariei, nu se vindeca, dar prin diagnosticare precoce si interventie specializata, aproape jumatate dintre copiii afectati pot ajunge sa traiasca o viata independenta. Un copil cu autism petrece in medie intre doua si opt ore pe zi in camera de terapie, luni sau chiar ani la rand, iar costurile sunt intre 2000 si 5000 de lei pe luna.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s