„Elixirul dragostei”, premiera primăverii la OCC

Chiar de Dragobete, Opera Comică pentru Copii invită spectatorii la avanpremiera operei „Elixirul dragostei”, celebra lucrare a lui Gaetano Donizetti.

Există oare o licoare miraculoasă care să facă persoana iubită să se îndrăgostească pe loc de tine? Aflăm în luna februarie la Opera Comică pentru Copii, unde înșelătorul Dulcamara încearcă să-l ajute pe tânărul Nemorino s-o vrăjească pe frumoasa și bogata Adina. Nu este însă ușor: în oraș apare seducătorul sergent Belcore, care vrea și el mâna și averea Adinei.

Montarea semnată de maestrul Cristian Mihăilescu promite publicului de toate vârstele și mai multe momente comice decât oferă opera în sine. Va fi o întreagă aventură pentru personaje, interpreți și spectatori, care implică salturi în timp, călătorii în spațiu, personaje din alte lumi și o mulțime de poante și aluzii la viața de zi cu zi, plus efecte și gaguri care vor face deliciul copiilor.

„De fiecare dată m-am apropiat de lucrare din unghiuri diferite pentru că, dacă adevărul artistic este unul singur, drumurile spre el pot fi diferite. De data aceasta am hotărât să dau o extensie acestui personaj fabulos, Dulcamara, un vrăjitor, un mincinos cu o fantezie luxuriantă, care știe să-și pună în valoare marfa într-un mod spectaculos. De aceea i-am dat o dimensiune… interstelară. Acțiunea spectacolului se va desfășura pe Pământ, dar și în cosmos, în diverse galaxii pe care le vom traversa împreună cu spectatorii. Pentru a ilustra această călătorie am fost foarte mult ajutat de proiecții, de ecranul nostru cu leduri, dar și de multe alte „plutiri”, ca să spunem așa, printre astre, la care vor lua parte și spectatorii maturi, dar mai ales cei tineri, copiii. Iată că elixirul dragostei plutește în univers, nu numai pe Pământ. Am pornit, de data aceasta, de la cuvintele pe care le spune Dulcamara de când apare în scenă: sunt cunoscut în toată lumea, dar și în alte sfere.” , a declarat maestrul Cristian Mihăilescu, regizorul spectacolului.

Acest univers aflat el însuși sub influența elixirului miraculos care te face să devii iubit de toți cei care-ți ies în cale este realizat de scenograful Adrian Damian, autor al mai multor creații de succes în teatrele din București, iar costumele sunt concepute de creatoarea Iolanda Mutu. Scenografia are în vedere folosirea la maximum a tuturor resurselor tehnice ale scenei de la Opera Comică pentru Copii, folosirea de efecte speciale, de decor și de lumini, o feerie de culori și costume spectaculoase.

Bilete la spectacolul Elixirul dragostei se găsesc aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s