Elevii vor putea sa studieze teatrul ca disciplina optionala

Incepand din acest an scolar, elevii pot opta sa studieze, in anul scolar 2021 -2022, noi discipline optionale: „Eu si scena” (clasele a III-a si a IV-a), „Teatrul si noi” (clasele a VI-a si a VII-a) si „Laboratorul de teatru” (clasele a X-a si a XI-a).

Aceste cursuri vor face parte din curriculum la decizia scolii, anunta Ministerul Educatiei.

„Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica a propus, in acest an scolar, Ministerului Educatiei si Cercetarii, introducerea in curriculumul la decizia scolii a unei discipline din domeniul artei teatrale. Ca profesor de Limba si literatura romana si ministru, consider ca acesta este un moment important pentru educatie, moment care raspunde recomandarilor Consiliului Uniunii Europene privind competentele-cheie pentru invatarea pe tot parcursul vietii, in care sunt incluse si competentele artistice, dar si Declaratiei de la Frankfurt privind Educatia prin Arte. De asemenea, decizia are la baza si recomandarile UNESCO incluse in Agenda de la Seul, in care se precizeaza ca folosirea artelor in educatie poate sa sporeasca abilitatile creative si inovative ale societatii, sa genereze recunoasterea si dezvoltarea bunastarii sociale si culturale, sa promoveze si sa incurajeze responsabilitatea sociala”, a declarat Monica Cristina Anisie, ministrul educatiei si cercetarii.

Potrivit Ministerului Educatiei, cu ajutorul acestor optionale, elevii isi vor dezvolta creativitatea, competentele de comunicare, dar vor dobandi si competente socio-emotionale si un comportament prosocial.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s